Categories
Featured Nyheter Videos

AppleSverige på CES 2019 – Det här presenterade Apples konkurrenter

Världens största elektronikmässa, CES, är nu över för i år. AppleSverige var, till skillnad från Apple, på plats och tog en titt på vad Apples konkurrenter presenterade under mässan. 

Många smartphone-tillverkare väntar med att presentera sina nya modeller till Mobile World Congress som kommer att hållas i Barcelona i februari, men några tillverkare valde ändå att visa upp sina nya telefoner under CES 2019.

FlexPai – världens första vikbara smartphone

Under mässan visade det kinesiska företaget Royole upp sin vikbara smartphone FlexPai. FlexPai visades för första gången upp i oktober förra året, bara ett par dagar innan Samsung visade sin första prototyp på en vikbar telefon.

FlexPai kommer med en vikbar OLED-skärm som är 7,8 tum när den är uppvikt och ungefär 5 tum när den är vikt. Den har Qualcomm-processorn Snapdragon 855 och en telelins på 20 megapixlar och en vidvinkel-lins på 16 megapixlar. 

Enligt Royole kan man vika skärmen över 200 000 gånger utan att den ska ta skada. 

FlexPai är utan tvekan en väldigt intressant telefon med ny och spännande teknik, det ska bli spännande att se hur den här trenden utvecklas under 2019.

Samsung 5G

Samsung verkar vänta med att presentera sin nya flaggskeppsmodell till senare i år, men till CES tog de i alla fall med sig en prototyp av sin kommande 5G-telefon. Prototypen var dock inglasad, så det var svårt att få en närmare titt på modellen.

Genom att ta med sig prototypen visar Samsung i alla fall tydligt att de vill ligga i framkant när det kommer till 5G.

Honor View 20

Honor, som är ett märke under den kinesiska telefonjätten Huawei, visade upp sin View 20 under mässan. Honor View 20 är en telefon som placerar sig i mitten prismässigt (runt 600 amerikanska dollar). Den har den idag snabbaste processorn för Android-telefoner, Kirin 980, och har en skärm som täcker 92 procent av telefonens framsida. LCD-skärmen är 6,4 tum och kameran har 48 megapixlar. Den kan dock inte laddas trådlöst och är inte det minsta vattentålig. 

Nubia X – en smartphone med dubbla skärmar

ZTEs Nubia X är utan tvekan en unik telefon, den har nämligen dubbla skärmar. På telefonens framsida sitter en LCD-skärm på 6,26 tum som täcker hela 93,6 procent av fronten. På baksidan sitter en OLED-skärm 5,1 tum. Telefonens dubbla skärmar är tänkta att göra det möjligt att ta selfies utan att behöva använda en sämre frontkamera. Skärmen på baksidan kan också stängas av automatiskt när du vänder på telefonen. 

Nubia X har Qualcomms Snapdragon 845-processor. Telefonen kan dock inte laddas trådlöst och är heller inte vattentålig. 

AppleSverige på CES 2019

En video med höjdpunkter från vår vistelse på CES 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *