Categories
apple tv applenyheter

Bilförare bötad – tittade på klockan

Under de senaste åren har många länder lagstadgat förbud mot att använda “handhållna enheter med mobilfunktion” vid bilkörning. Ett av dessa land är Kanada och nu återstår frågan – vad definieras som en “handhållen enhet med mobilfunktion”?

Incidenten som startade alla dessa debatter var att polisen i Quebec valde att bötfälla en man som riktade uppmärksamhet till sin Apple Watch under bilkörning. Polisen hänvisade till att bilföraren använde en “handhållen enhet med telefonfunktion” och en bot på motsvarande 800 kr delades ut.
Jeffrey Macesin som mottog boten erkänner att han riktade uppmärksamhet till sin Apple Watch och pillade på denna för att lyssna på en annan låt. Vad han däremot inte håller med om är att klockan räknas som en “handhållen enhet”.

Advokat Avi Levy menar att det dessutom är ytterst oklart om Apple Watch ska betraktas som en “enhet med telefonfunktioner” då signalerna från Apple Watch skickas via bluetooth och bör därmed lagstadgas som ett godkänt tillbehör, precis som headsetet gör.

Vem som får rätt ska nu avgöras i domstol – så fortsättning följer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *