Categories
iphone

Blir iPhone 7 vattentät?

Nu när iPhone 6s har varit ute på marknaden i några månader börjar rykten för nästkommande iPhone, iPhone 7, att bubbla allt starkare under ytan.

I dagarna publicerade den japanska sajten Macotakara.jp, som brukar vara pålitlig, rykten om att nästa iPhone inte kommer att ha någon 3,5-millimeters ljudkontakt till hörlurar. Istället påstås Apple satsa på hörlurar som ansluts trådlöst via bluetooth eller med en lightning-sladd. Om detta rykte visar sig vara sant kommer Apple troligtvis komma ut med någon slags adapter så att vanliga hörlurar fortfarande kan anslutas om så önskas.

Om detta görs kommer det frigöra en hel del utrymme i telefonen, vilket kan utöka utrymmet för batteri och eventuellt göra den ännu tunnare. Det kan även vara ett steg i riktningen att göra iPhone vattentät, eftersom en öppning in till den känsliga tekniken tas bort.

På samma bana har Apple även offentliggjort en patentansökan om en teknik som ska göra deras telefoner vattentäta (eller i alla fall skydda dem mot värre fuktskador). Patentet, med rubriken ”Electronic Devices With Housing Port Shutters”, beskriver hur sensorer i enheten känner av ökad fuktighet och då täpper till öppna portar (som till exempel uttag för hörlurar och lightning-kontakt) vilket skyddar dem från fuktskador.

Som vanligt med patentansökningar, och rykten för den delen, når de inte alltid den färdiga produkten, men vi kan i alla fall anta att Apple på allvar arbetar med lösningar för att göra kommande iPhone mer fukttålig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *