Categories
applenyheter Featured

Bugg i iPhone 7, AirPods fortsätter sälja bra och nya rykten om snabbladdare till årets iPhone-modeller – tre snabba Apple-nyheter

Bugg i mikrofonen på iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Flera användare av iPhone 7 och iPhone 7 Plus har klagat på att telefonens mikrofon stängs av under telefonsamtal. Vid telefon- eller videosamtal har högtalarknappen i telefon-appen avaktiverats och blivit grå, vilket gjort att man inte har kunnat ringa några samtal. Buggen ska ha uppstått när de uppdaterat till iOS 11.3 och senare versioner.

Apple ska internt ha erkänt att det finns problem med mikrofonen på vissa iPhone 7- och 7 Plus-enheter, och delat ut ett support-dokument till anställda i Apple Stores så att de ska kunna lösa problemet till kunder som kommer in och klagar. Det första steget är att koppla bort alla bluetooth-enheter som kan vara kopplade till telefonen (som trådlösa hörlurar eller högtalare). Om detta inte funkar körs ett diagnostikprogram för att ta reda på hur problemet ska åtgärdas. Dokumenten klargör inte om det rör sig om problem med hård- eller mjukvaran.

AirPods slår försäljningsrekord

Apples trådlösa hörlurar AirPods har sålt väldigt bra under en längre tid, och trenden verkar fortsätta.

Apple presenterade sin kvartalsrapport tidigare i veckan, och då passade Apples VD Tim Cook även på att prata lite om hur AirPods popularitet aldrig verkar ge sig. Han sa: ”AirPods är fantastiskt populära och vi ser dem på fler och fler platser – på gymmet, på caféer, överallt där människor njuter av musik med sina Apple-enheter. Den här produkten är en riktig succé, och vi jobbar hårt på att möta den stora efterfrågan.”

Apple ger aldrig ut exakta siffror på hur mycket en specifik produkt har sålt. AirPods räknas till exempel in i kategorin ”Other products”, med bland annat Apple Watch, Apple TV och HomePod. Denna kategori har under det senaste kvartalet vuxit med 38 procent jämfört med samma period förra året, vilket handlar om en intäkt på 3,9 miljarder dollar.

Både Apple Watch och AirPods ska ha slagit försäljningsrekord under årets första kvartal.

På grund av sin popularitet kan det ta ett par dagar extra att få hem sina AirPods från Apple Store. Det har sen hörlurarna lanserades spekulerats kring om Apple har haft problem med tillverkningen av hörlurarna eftersom de sällan finns i lager och snabbt säljer slut.

Det går rykten om att det kommer att lanseras uppdaterade AirPods under de kommande åren. Troligtvis blir de vattentäta och kommer kunna lyssna till ”Hej Siri”.

Nya rykten om årets iPhone – USB-C-snabbladdare

Troligtvis kommer det att släppas nya iPhone-modeller till hösten.

Trots att Apple är mil ifrån den iPhone-modell de lanserade för mer än tio år sedan, ser laddaren till telefonen i princip likadan ut idag som då. Laddaren som följer med iPhone har bara fem watt, och många har upptäckt att telefonen kan laddas mycket snabbare om man tar till exempel en iPad-laddare istället.

Enligt obekräftade rykten från Weibo ska Apple skicka med en ny laddare till sina nya iPhone-modeller, denna med hela 18 watt. Förutom en snabbare laddare kommer Apple enligt ryktet även att skicka med en USB-c-sladd istället för en USB-a-sladd som de skickar med idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *