Categories
Featured iphone

Buggar skapar problem för användare av iPhone XS och iPhone XS Max

Allt är inte frid och fröjd för iPhone XS och iPhone XS Max

Nu har Apples nya flaggskeppstelefoner iPhone XS och iPhone XS Max funnits på marknaden i snart två veckor. Många reaktioner har varit positiva, men den senaste veckan har det dykt upp två saker som har skapat problem för vissa användare: iPhone XS och iPhones XS Max frontkamera har fått kritik för att den slätar ut huden på selfies och många har haft problem med att ladda de två XS-modellerna om lightningsladden kopplats in när skärmen är släckt.

Frontkameran i iPhone XS och XS Max slätar ut huden i selfies

Under veckan har många användare uppmärksammat att frontkameran på Apples nya XS-modeller tar annorlunda bilder än iPhone X eller tidigare modeller. iPhone XS och XS Max ska ta bilder där det ser ut som att det ligger ett filter över bilderna som slätar ut och jämnar ut huden om man har tagit en selfie. Effekten syns allra tydligast om man tar en selfie i lite sämre ljus. Användare har märkt att fräknar, finnar, rynkor och andra saker på huden helt suddas ut av Apples nya frontkamera. Om man tar samma bild utomhus i bättre ljus är denna effekt inte lika synlig.

Ofrivilligt snyggfilter?

Eftersom effekten främst uppstår på bilder tagna i sämre ljus kan problemet bero på att Apple försöker förbättra kvalitén på bilder tagna med sämre ljuskälla och att det egentligen är en bieffekt de inte riktigt räknat med. Liknande effekter, eller snyggfilter, är populära i Asien och finns förprogrammerat i vissa smartphones.

Enligt källor till Appleinsider undersöker Apple problemet i nuläget och kommer troligtvis komma med en mjukvaruuppdatering för att lösa det snarast.

iPhone laddar inte när skärmen är släckt

Nu under helgen har ett antal användare av iPhone XS och iPhone XS Max klagat på att deras telefoner inte laddar om de kopplat in lightningsladden medan skärmen varit släckt. För vissa har iPhone börjat ladda så fort de väckt skärmen igen, men andra har behövt koppla ur sladden för att sedan koppla in den igen medan skärmen varit på. Enstaka användare har rapporterat att deras iPhone slutat svara helt efter en stund efter att de har kopplat in en lightningsladd medan skärmen varit släckt.

Laddningsroblemet kan ligga i iOS 12

De flesta som rapporterat problemet har använt iPhone XS eller XS Max, men ett par användare har sagt att samma problem uppstått när de använt äldre iPad- eller iPhone-modeller som blivit uppdaterade till Apples senaste operativsystem iOS 12. Problemet kan alltså ligga i iOS 12 och inte hos iPhone XS eller iPhone XS Max.

Apple har inte kommenterat

Fastän många diskuterat problemet och sökt efter lösningar under de senaste dagarna har inget kommit på ett sätt att komma runt problemet än. Apple har än så länge inte kommenterat det men förhoppningsvis löser de det i en kommande iOS-uppdatering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *