Categories
applenyheter macbook

Dags att förhandsboka Apple Watch och beställa nya Macbook

Idag är det en stor dag för många Apple-entusiaster; efterlängtade Apple Watch kan nämligen idag förhandsbokas i amerikanska Apple Store och nya Macbook kan beställas i såväl den amerikanska affären som i den svenska.

Apple Watch släpps till försäljning i USA den 24 april, men på grund av hög efterfrågan kommer nog få kunder att få hem sin klocka då. Leveranstiden ser ut att bli mellan 4 till 6 veckor istället. På grund av klockans popularitet kommer den inte heller att kunna köpas i butik den 24 april, utan det är bara förhandsbokning som gäller till att börja med, vilket är tråkigt då Apple gjort sig kända för sina långa köer under släppningsdagar. När smartklockan kommer till Sverige är ännu oklart. På Apples hemsida står det att den kommer 2015. När det faktiskt blir får vi helt enkelt vänta på.

Mer aktuellt för den svenska marknaden är dock den nya slimmade Macbooken med tolvtumsskärm. Den går idag att klicka hem från svenska Apple Store med ett utgångspris på 14 995 kronor. I ingångsmodellen ingår en dubbelkärning Intel Core M-processor på 1,1 GHz, flashminne på 256 GB, arbetsminne på 8 GB och Intel HD Graphics 5300. Den finns att köpa i tre olika färger (precis som iPhone och iPad): guld, silver och rymdgrå. Leveranstiden verkar dock vara längre än väntat, och det ser ut som att man får vänta upp till 4 veckor på sin nya dator.

Datorn har redan provkörts av en rad bloggare och journalister, och har kanske inte varit så bra som man hoppats på och jämförts av många med äldre modeller av Macbook Air från 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *