Categories
iphone

De senaste ryktena om “iPhone 6s”

Såklart går det redan rykten om Apples nästa iPhone, som, om man tittar på Apples tidigare modeller, med största sannolikhet kommer att få namnet iPhone 6s.

Den kinesiska tidningen UDN har under de senaste dagarna rapporterat kring nya funktioner på den kommande telefonen. De har bland annat rapporterat om en uppdaterad och förbättrad kamera med dubbla kameralinser, vilket skulle betyda en möjlighet till optisk zoom, ett ljuskänsligare objektiv och en förbättrad bländare. Men detta är långt ifrån allt! Det ryktas även om att Force Touch, en teknik för bildskärmar som används i Apple Watch, kommer att finnas i iPhone. Force Touch är en teknik för tryckkänslighet som kan göra skillnad på till exempel lätta knackningar och hårdare tryck på skärmen. Apple menar att Force Touch kommer att vara lika revolutionerande för bildskärmar med tryckkänslighet som Multi-Touch var när den lanserades. Det ryktar dessutom om att iPhone 6s kommer att få dubbel så mycket RAM, eller arbetsminne, som dess föregångare, iPhone 6. Det handlar alltså om ett arbetsminne på 2 GB, vilket kommer att förbättra telefonen avsevärt. Det nya arbetsminnet kommer dessutom använda de uppdaterade minneskretsarna lpddr4 (tillskillnad från iPhone 6 som använder lpddr3), vilket kommer att öka telefonens bandbredd.

Den yttre designen på telefonen kommer troligtvis vara densamma, möjligtvis med någon mindre ändring så som vi har sett när tidigare modeller uppdaterats till s.

iPhone 6s kommer troligtvis att släppas i höst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *