Categories
applenyheter Featured iphone

Det senaste om iPhone 2019

Vi kommer närmare och närmare årets lansering av Apples iPhone-modeller. Rykten om de nya iPhone-modellerna har cirkulerat sen förra årets modeller släpptes i september 2018 – nu har vi samlat allt vi vet, och alla rykten, om årets iPhone-modeller.

Årets iPhone-modeller kommer att få samma design som 2018

Allt pekar på att Apple kommer att presentera de nya iPhone-modellerna under ett event i september i år. Redan vid förra årets lansering kom det rykten om att Apple, precis som 2018, kommer att släppa tre iPhone-modeller 2019. Två av modellerna, möjligtvis med namnen XI och XI Max, kommer att ha OLED-skärm och den tredje modellen kommer att ha LCD-skärm. Designen på de tre modellerna säga likna förra årets design. 

XI och XI Max får tre linser – XRs uppföljare får två

Just nu går det mycket rykten kring kamerorna på de så kallade XI och XI Max. Enligt en rad rykten kommer de två OLED-modellerna att få en kamera med tre linser på baksidan, en telephoto-lins med 12 megapixlar, en vidvinkel-lins med 12 megapixlar och en supervidvinkel-lins med 12 megapixlar. Kamerorna sägs vara tillverkade av Sony. 

Senast igår kom det nya bilder, som läckt via skaltillverkare, där man kan se iPhone-modellerna och de tre linserna på baksidan. Linserna är centrerade i en triangel i en upphöjd fyrkant till vänster på telefonens baksida.

Ming Chi-Kuo, betrodd Apple-analytiker, berättade i sin senaste rapport att han tror att alla tre iPhone-modeller kommer att få en selfie-kamera med en lins och 12 megapixlar. Kameran kan jämföras med förra årets modell som hade 7 megapixlar. 

Kuo beskriver även uppföljaren till XRs nya kamera. Kuo tror att LCD-modellen kommer att få två linser på baksidan, en uppgradering från förra årets enda lins.

Vilket namn XRs uppföljare kommer att få känns svårare att gissa än XS och XS Max uppföljare. Vad tros om XT? Eller kanske XR2?

Mindre sensorhus och stöd för Apple Pencil

När det kommer till sensorhuset på iPhone-modellernas framsida finns det delade rykten. Vissa menar att sensorhuset, eller flärpen, kommer att vara mindre på årets modeller medan andra tror att designen kommer att vara oförändrat. Troligtvis kommer TrueDepth-kameran att få sig en uppdatering i vilket fall. 

Huruvida de tre modellerna kommer att få stöd för Apple Pencil eller inte råder det även delade meningar om. iPad mini och iPad Air, som lanserades tidigare i år, fick båda stöd för Apple Pencil generation ett, så att även iPhone skulle få stöd för den smarta pennan känns inte omöjligt. Frågan är egentligen om Apple ser Apple Pencil som en rimlig accessoar till iPhone eller inte. Apples kanske största konkurrent Samsung erbjuder en digital penna till vissa av sina smartphone-modeller. 

iPhone-event i September

Förra årets modeller presenterades som sagt under ett event i september och XS och XS Max lanserades för försäljning bara en vecka senare. XR började säljas i mitten av oktober på grund av förseningar vid tillverkningen av LCD-skärmen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *