Categories
applenyheter iphone

Flappy Bird – en kortlivad succé

Ingen kan väl ha missat det här årets, i alla fall så här långt, största snackis-spel, Flappy Bird, som under de senaste veckorna legat i toppen på App Stores topplistor. Om du inte har haft turen (eller oturen) att spela det, så är Flappy Bird ett väldigt simpelt spel som handlar om att flyga en fågel genom en bana fylld av rör utan att nudda rören. Det är ett fruktansvärt frustrerande spel som för det mesta känns helt omöjligt att klara, men är lätt beroendeframkallande, precis som alla bra App Store-spel ska vara.

Grejen med Flappy Bird är dock att på höjden av spelets popularitet bestämde sig skaparen, Dong Nguyen, för att plocka bort spelet från App Store. Han skrev på sin Twitter:

I’m sorry ’Flappy Bird’ users, 22 hours from now, I will take ’Flappy Bird’ down. I cannot take this anymore.

@dongatory, 8 februari, 2014

I can call ’Flappy Bird’ is a success of mine. But it also ruins my simple life. So now I hate it.

@dongatory, 8 februari, 2014

Spelet togs mycket riktigt bort i söndags, och kan därför inte laddas ner längre, men fungerar fortfarande för de som redan har det nedladdat på sin iPhone eller iPad.

Dong Nguyen förklarade även, över sin twitter, att spelet inte skulle säljas, fastän buden antagligen varit höga. Det som nu har hänt är att en rad Flappy Bird-kopior nått App Store för att försöka casha in på spelets succé. Söker man på Flappy Bird idag hittar man allt ifrån Splashy Fish till Flappy Bee, vilka enligt mig inte riktigt når upp till originalspelets klass. Om du inte hann ladda ner spelet innan det tragiskt togs bort från App Store, råder jag dig att hitta en vän med spelet nedladdat, om inte för en stunds frustrerande underhållning, så bara för att få veta vad allt snacket handlar om.

Följ grundaren på twitter: https://twitter.com/dongatory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *