Categories
iphone

Flappy Bird-sagan fortsätter

Är det någon som fortfarande kommer ihåg det ofantligt populära iPhone-spelet Flappy Bird som mystiskt togs bort från App Store mitt under sin storhetstid? Populära iPone-spel kommer och går fortare än årstiderna skiftar, men det här verkar vara ett spel som hängt kvar hos många. Spelets skapare, Dong Nguyen, plockade bort spelet från App Store med bara några timmars förvarning i februari i år och berättade i en längre intervju med Rolling Stone ett par veckor senare att han inte kunde leva med hur beroendeframkallande spelet var och att han fått meddelanden om att det skulle ha förstört människors liv. När han plockade bort det från App Store sägs det ha dragit in över 300 000 kr i reklamintäkter per dag. Sen spelet togs bort har App Store svämmat över av mindre lyckade kopior av det populära spelet i desperata försök att ta casha in på Nguyens succé.

 

Nu verkar dock saker vara på gång igen och Dong Nguyen har i en intervju med den amerikanska nyhetskanalen CNBC berättat att han tänkt lägga upp Flappy Bird i App Store igen, men denna gång i en ny version som han själv anser vara mindre beroende framkallande. Han planerar att lägga upp det uppdaterade spelet under slutet av sommaren, närmare bestämt i augusti, och den största uppdateringen ska vara att spelet nu är i multiplayer. Hur det ska göra det mindre beroendeframkallande återstår bara att se.

 

Frågan är om Flappy Bird 2.0 kan återuppliva den passion som fanns där för det första spelet, eller har den lilla pixliga fågeln faktiskt har flugit färdigt för gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *