Categories
applenyheter

Fler än någonsin installerar beta-versionen av nya OS X

I förra veckan lanserades en nedladdning av beta-versionen av Apples nya operativsystem till sina datorer, OS X Yosemite, till kunder som anmält sig till beta-programmet tidigare denna månad under WWDC. De som anmält sig till beta-programmet får en länk till en kod mejlad till sig som gör det möjligt att ladda ner det nya operativsystemet gratis från App Store. Detta är första gången en beta-version av OS X släpps till allmänheten sen 2000.

Operativsystemet bjuder bland annat på en ny design (som liknar den i iOS 7), en uppdatering av Safari, Meddelanden och Notiscenter.

Intresset för beta-versionen av OS X Yosemite har varit förvånansvärt stort. GoSquared (https://www.gosquared.com/yosemite/) har noterat antalet användare som laddat ner Yosemite sen den 2 juni då den gjordes tillgänglig för utvecklare, och antalet nedladdningar har nästan fördubblats sen det gjordes tillgängligt för allmänheten i förra veckan (från 0,26% av alla Apple-användare till närmare 0,46%).

Intresset för OS X Yosemite har varit stort sen det presenterades under öppningsdagen av WWDC, och har sen länge passerat det nuvarande operativsystemet OS X Mavericks nedladdningssiffror under samma period. Yosemite förväntas efter dessa siffror även passera Mavericks när den färdiga versionen släpps med en högre procent användare som laddar ner det nya operativsystemet under en kortare tid. Detta stora intresse för Yosemite kan bero på det nya operativsystemets fokus på enkelhet och dess sömlösa samarbete med det kommande iOS 8 för mobila enheter.

OS X Yosemite förväntas lanseras på riktigt i oktober i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *