Categories
applenyheter Featured

Fler tv-serier klara för Apples streamingsajt

Apple har köpt rättigheterna till ännu en tv-serie till sin nya storsatsning av egenproducerade tv-serier till Apple TV.

Den nya serien heter ”Little America” och skrivs av Kumail Nanjiani, tidigare känd från tv-serien “Silicon Valley” och filmen “The Big Sick” och Emily V. Gordon, även hon känd från “The Big Sick”. Lee Eisenberg, som tidigare varit producent för tv-serien “SMILF” kommer att vara showrunner.

Little America kommer att vara en antologi-serie där vi får följa en rad olika människor som invandrat till USA. Deadline beskriver serien: ”Alla här kommer någon annan stans ifrån. Till och med den amerikanska urbefolkningen korsade Berings Sund vid någon tidpunkt. Detta är den amerikanska idén, en identitet öppen för alla, men det kan vara lätt att glömma från insidan. Och det är då politiken kan bli riktigt smutsig, som den har blivit nyligen, då vårt politiska narrativ har blivit en historia om rädsla och att skylla ifrån sig. ”Litte America” är tänkt att motarbeta det narrativet med ett större porträtt av de som nyligen anlänt till landet. Här kommer vi presentera några få historier. Du kommer få träffa en kvinna som kysste en bil i 50 timmar. En man som flydde kommunismen via en linbana. En Hinduisk borgmästare i en liten stad i Kansas. Dessa historier är en liten del av de amerikanska invandrarnas historier. Och därmed ett porträtt av USA självt.” Serien beskrivs som en komedi med mycket hjärta.

Ytterligare en ny tv-serie Apple har köpt rättigheterna till är ”Are You Sleeping” med Oscarsvinnaren Octavia Spencer i huvudrollen. Spencer är tidigare känd för sina roller i “Dolda tillgångar”, “The Help” och “The Shape of Water”. ”Are You Sleeping” är baserad på en bok med samma namn av Kathleen Barber och beskrivs som en psykisk thriller. I tv-serien kommer vi få följa en podcast som tar upp ett gammalt mordfall, likt den populära podcasten ”Serial”, och hur detta påverkar mordoffrets dotter. Sarah Koening, som producerar podcasten ”Serial”, kommer vara med vid utvecklingen av Apples tv-serie.

Det har sen tidigare varit känt att Apple ska göra en ny version av Steven Spielbergs gamla tv-serie från 80-talet ”Amazing Stories”. Bryan Fuller, som arbetat med serien sen 2015 och som var tänkt att vara tv-seriens showrunner, har bestämt sig för att hoppa av projektet. Enligt ryktet ville Fuller göra en ganska mörk Black Mirror-inspirerad serie medan Apple var ute efter en mer familje-vänlig serie. Detta talar för de rykten som kom förra året om att Apple är ute efter att producera tv-serier som talar till den stora massan och inte innehåller mycket våld, naket eller svordomar. Anledningen sägs vara att Apple vill kunna visa sina tv-serier i Apple-butiker.

Jennifer Aniston och Reese Witherspoon är också involverade i en kommande Apple tv-serie som kretsar kring ett morgonprogram på tv. I en intervju med Ellen DeGeneres bekräftar Aniston för första gången Apples tv-satsning. Satsningen har ju länge varit känd, men Apple själva har aldrig bekräftat den. Aniston sa i intervjun att hennes nya tv-serie kommer att sändas på ”the Apple network”, vilket översatt skulle bli Apples tv-kanal.

Än så länge vet vi ingenting om när Apple kommer att lansera sin tv-tjänst och hur den kommer att se ut. De har dock en hel del serier i produktion i dagsläget så förhoppningsvis är lanseringen inte allt för långt borta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *