Categories
applenyheter Featured

Gather Round – Apple presenterar Apple Watch Series 4, iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr

Under dagens event, som har gått under titeln Gather Round, har Apple presenterat höstens nya produkter. Som många anat handlar det om Apple Watch 4 och de nya iPhone-modellerna iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr.

Eventet hölls i Steve Jobs Theater i Apples högkvarter Apple Park i Cupertiono i Kalifornien inför en publik av journalister och Apple-entusiaster.

Apple Watch Series 4

Den uppdaterade versionen av Apples populära Apple Watch, Apple Watch Series 4, kommer att säljas i två olika storlekar. Den större modellen är 44 mm och den mindre 40 mm, som kan jämföras med storleken på de tidigare modellerna som var 40 och 38 mm. Skärmen är dessutom över 30 procent större, klockan smalare och processorn snabbare. Apple har även gjort en stor satsning på hjärthälsa.

Apple satsar på hjärthälsa

Med Apple Watch Series 4 kan man mäta EKG. För att ta ett EKG sätter du helt enkelt ditt finger mot klockans digitala krona och sitter helt still till klockan säger till dig att mätningen är klar. Då kan den tala om för dig om har en normal hjärtrytm eller tecken på att din hjärtfunktion inte fungerar riktigt som den ska.

Kan förhandsbokas på fredag

Apple Watch Series 4 kommer att kunna förbeställas från och med fredagen den 14 september och släpps till försäljning en vecka senare fredagen den 21 september. Den kommer kosta mellan 4000 och 5000 kronor.

iPhone Xs och iPhone Xs Max

Apple lanserar sina nya iPhone-modeller iPhone Xs och iPhone Xs Max, och precis som alla rykten sagt innan släppet handlar det om en mindre och en större modell med heltäckande OLED-skärm precis som iPhone X.

A12 Bionic-processor i nya iPhone

iPhone Xs har en skärm på 5,8 tum, samma storlek som iPhone X, och iPhone Xs Max har en skärm på 6,5 tum. De båda modellerna har en ny processor som heter A12 Bionic som ska vara 11 procent snabbare än A11 som sitter i iPhone X. Kameran har också fått en rejäl uppdatering. Den har fått en större sensor som kan släppa in mer ljus vilket gör att bilderna blir ännu klarare och bättre om det är mörkt.

Släpps den 21 september

De nya modellerna kommer att säljas i färgerna silver, rymdgrå och guld. Precis som Apple Watch Series 4 kommer de att kunna förbokas nu på fredag den 14 september och de släpps till försäljning den 21 september. iPhone Xs kommer att kosta 12 795 kronor för den minsta modellen med 64 BG och iPhone Xs Max kommer att kosta 12 995 kronor för den minsta modellen och 18 395 kronor för den största modellen med hela 512 GB lagring.

Iphone Xr

Om priserna på iPhone Xs och Xs Max avskräcker släpper Apple även en något billigare modell med LCD-skärm istället för OLED-skärm, iPhone Xr. Skärmen är 6,1 tum och därmed lika stor som skärmen på iPhone 8 Plus, men på iPhone Xr sträcker sig skärmen från kant till kant precis som på de dyrare modellerna.

Face ID och A12 Bionic-processor

Processorn är samma som den i iPhone Xs, alltså nya A12 Bionic, och eftersom skärmen täcker hela framsidan har de plockat bort Touch ID och ersatt det med Face ID och en True Depth-kamera istället.

Släpps i oktober

iPhone Xr kommer att släppas lite senare än iPhone Xs, Xs Max och Apple Watch Series 4. Förbeställningarna börjar 19 oktober och försäljningen en vecka senare. Grundmodellen med 64 BG kommer att kosta 9 495 kronor och telefonen kommer att finnas i färgerna röd, svart, gul, blå, korall och silver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *