Categories
applenyheter Featured iphone macbook pro

Höstens Apple-nyheter

Till hösten väntas många Apple-nyheter. Såklart kommer årets iPhone-modeller att lanseras i höst, och även nya Apple Watch, men Apple har även ett par andra spännande nyheter på gång, bland annat en helt ny MacBook Pro. 

Vi går igenom lite av det Apple ryktas lansera till hösten 2019.

Helt ny 16-tums MacBook Pro

Enligt analytikern Jeff Lin, som arbetar för researchfirman IHS Markit som specialiserat sig på att analysera skärmar, kommer Apple att släppa en helt ny MacBook Pro i höst med en skärm på 16 tum. Datorn kommer att ha en LCD-skärm med 3 072 x 1 920 pixlar. Den MacBook Pro som är mest lik som existerar idag är MacBook Pro med en skärm på 15 tum som har en upplösning på 2 880 x 1 800 pixlar. 

Enligt Lin kommer den nya MacBook Pro-modellen även att få en ny processor, och modellen menar han kommer att lanseras under Apples event i september. 

Det här är inte första gången vi hör rykten om en MacBook Pro på 16 tum. Tidigare i år spekulerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo om samma sak. Han beskrev då en MacBook Pro som skulle få en ”helt ny design” och lanseras under 2019.

Apple har aldrig tidigare lanserat datorer under sitt iPhone-event i september, vanligtvis lanseras de produkterna under ett separat event i oktober. Troligt är att även denna MacBook Pro kommer att lanseras då.

Uppdaterad MacBook Air

Enligt samma analytiker, Jeff Lin, så kommer Apple även att uppdatera MacBook Air under hösten.

I oktober 2018 fick MacBook Air en efterlängtad uppdatering med bland annat Retina-skärm, ny snabb processor (gen 8 Intel Core), nytt tangentbord, Touch ID och flera färg-val.

Lin menar att denna MacBook Air kommer att uppdateras med en ny processor under hösten 2019.

Uppdaterad 13-tums MacBook Pro 

Lin menar även att MacBook Pro med en skärm på 13 tum kommer att få en ny processor. 

Idag finns det två olika MacBook Pro modeller på 13 tum, en men en Touch Bar och en utan. Modellen med Touch Bar uppdaterades med en ny processor i maj i år, så troligt är att Lin endast refererar till bas-modellen utan Touch Bar. 

Precis som den nya MacBook Pro-modellen och uppdateringen av MacBook Air så menar Lin att MacBook Pro kommer att uppdateras i september. Vi står dock fast vid att uppdateringarna är mer troliga att ske i oktober. 

Andra Apple-nyheter – iPhone 2019 och Apple Watch Series 5

Under eventet i september kommer Apple att släppa sina nya iPhone-modeller och Apple Watch Series 5.

iPhone-släppet 2019 tros likna modellerna som släpptes 2018, alltså två modeller med OLED-skärm och en modell med LCD-skärm utan några större design-nyheter. Alla tre modeller tros dock få en extra kameralins på baksidan, efterföljarna till iPhone XS och XS Max tros alltså få en kamera med tre linser, och efterföljaren till iPhone XR tros få två kameralinser. 

Apple Watch Series 5 är än så länge lite mer hemlighetsfull. Vi vet att Apple jobbar på en rad nya hälsofunktioner till Apple Watch, till exempel mätning av glukos i blodet, men om någon av dessa nya funktioner kommer att vara klara till lanseringen av Apple Watch Series 5 i september är ännu oklart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *