Categories
applenyheter

iCar under utveckling?

Apple är ett företag som arbetar väldigt mycket med känslan av mystik. Denna känsla av mystik bidrar till en rad olika rykten då det inte är så många som vet vad företaget egentligen håller på med.

Det senaste och kanske mest häpnadsväckande ryktet kommer från Wall Street Journal och de berättar att Apple är mitt uppe i ett projekt som ska utveckla en elbil. Enligt uppgifter ska projektet ha kodnamet ”Titan” och projektet ska redan ha flera hundra anställda.

Tim Cook som även är känd som Apples VD ska ha accepterat projektets start redan för ett år sedan och uppgifter om Steve Zadeskys (nuvarande iPod och iPhonedesigner) tidigare arbete inom Ford spär på trovärdigheten i rapporten till viss del.

Vidare har även Financial Times styrkt Wall Street Journals påståenden genom att påpeka att Apple har utvecklat ett ”topphemligt” (inte så hemligt längre) labb där flertalet bilindustriveteraner arbetar med utvecklingen av den kommande elbilen. Utvecklingschef för detta ”topphemliga” labb ska den tidigare Mercedes Benz-mannen, Johann Jungwirth vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *