Categories
applenyheter iphone

iCloud Drive

Under öppningseventet på WWDC presenterade Apple en uppdatering av deras lagringstjänst iCloud. I iCloud, eller molnet som det populärt kallas, kan du trådlöst lagra och spara dokument, musik och foton, vilket gör dem tillgängliga på alla dina Apple-enheter. Om du till exempel har köpt en låt i din iPhone gör iCloud det möjligt att nå den låten trådlöst från alla dina enheter. I iCloud sparas även dina säkerhetskopior på dina enheter (om du har den funktionen inställd).

Med OS X Yosemite och iOS 8 kommer dock användningen mellan dina Apple-enheter fungera mycket bättre tillsammans; om du gör en ändring i ett dokument på din Mac kommer denna ändring direkt dyka upp i till exempel din iPad. Detta kallar Apple ”continuity”, kontinuitet, och nya iCloud är bara en del av denna större satsning på sömlös kommunikation mellan Apple-enheter.

Dina appar kommer även kunna samarbeta bättre och dela filer, vilket betyder att du kan använda och jobba med samma fil med flera olika appar och att ändringarna du gör följer med från app till app.

Du kommer enkelt kunna dra och släppa dina filer i iCloud Drive, vilket betyder att det nu kommer fungera i likhet med till exempel Dropbox, Microsoft Onedrive eller Google Drive.

Maildrop är även en ny funktion som kommer att fungera tillsammans med iCloud. Med Maildrop kommer du att kunna skicka större filer i Mail, upp till 5 GB, men istället för att filerna bäddas in i mejlet kommer de att laddas upp i iCloud. Mottagaren av mejlet får då en länk där de kan ladda ner filen.

5 GB utrymme får du gratis i iCloud, Apple har dock sänkt priserna rejält om du vill köpa till extra utrymme. För 20 GB lagringsutrymme kommer du nu endast få betala 1 dollar i månaden, och för 200 GB endast 4 dollar i månaden. Du kan köpa lagringsutrymme upp till 1 TB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *