Categories
applenyheter Featured

Idag släpps iPad Pro, Mac Mini och MacBook Air – vi har samlat de första recensionerna

Idag, den 7 november, börjar försäljningen av Apples nyaste produkter: MacBook Air, iPad Pro och Mac Mini. Vi har samlat några av de första recensionerna av de nya produkterna.

iPad Pro

Apples senaste iPad Pro-modell kommer i två olika storlekar, en med en skärm på 11 tum och en större med en skärm på 12,9 tum. Designen påminner om Apples senaste iPhone-modeller med en skärm som går från kant till kant utan Hemknapp. Nya iPad Pro har istället TrueDepth-kamera och Face ID. Tillsammans med iPad Pro lanserade Apple även en ny Apple Pencil som fästs magnetiskt på kanten på iPad och laddas där trådlöst.

Recensioner

Tidskiften WIRED ger Apples iPad Pro 8/10 i betyg. Det de gillar mest är den snygga designen som påminner om iPhone X, att den är mer kraftfull än många bärbara datorer, den nya designen av Apple Pencil och Smart Keyboard, ett nytt tangentbord Apple lanserat tillsammans med iPad Pro. Det de inte gillar är att iPad fortfarande inte kan multitaska som en dator, att vissa appar och hemsidor är begränsade på iPad och att den saknar ett vanligt uttag för hörlurar.

Independent beskriver Apples nya iPad Pro som ”den vackraste Apple någonsin skapat” och ett självklart val för människor som jobbar inom konst eller design. De prisar den för dess snabbhet och hur bra den fungerar med nya Apple Pencil. De anmärker dock även att iPad, precis som de flesta av Apples iPhone-modeller, saknar ett uttag för hörlurar och att den är i dyraste laget.

iPad Pro kostar från 9 695 kronor för den minsta modellen upp till 22 495 för den största modellen med cellular.

Mac Mini

Mac Mini har fått sin första uppdatering på fyra år. Den nya modellen kommer antingen med en processor med fyra eller sex kärnor, minne som kan uppgraderas till 64 GB och flashlagring på upp till 2 TB.

Recensioner

CNET är överlag imponerade av Apples nya Mac Mini. De uppskattar de moderniserade portarna, USB-C, Thunderbolt, HDMI 2.0 och möjligheten att välja en port för 10 GB Ethernet. Den uppdatering de gillar allra mest är dock att det nu finns möjlighet att uppgradera minnet. Dock kan man inte göra det själv, utan man måste ta med datorn till ett service center, vilket CNET ser som Mac Minis största minus.

MacWorld menar att det är en självklarhet för Mac Mini-användare att uppgradera till den nya versionen. De menar att förbättringarna Apple har gjort förbättrar upplevelsen av datorn avsevärt och att den nya modellen är betydligt snabbare. ”It’s a no brainer.”

Mac Mini kostar från 9 995 kronor till 47 845 om man vill ha den absolut värsta modellen.

MacBook Air

MacBook Air har fått sin första uppdatering på tre år och kommer nu med en Retina-skärm, Touch ID och modernare processorer.

Recensioner

WIRED ger MacBook Air 8/10. De skriver att den största fördelen med MacBook Air jämfört med Apples andra MacBook-modeller är batteritiden. Lauren Goode, som testade MacBook Air för WIRED, kunde använda datorn i ungefär 8 timmar utan att behöva ladda den. Utöver det tyckte WIRED inte att MacBook Air fått så många nyheter om man jämför med tidigare modell.

TechCrunch menar att MacBook Air är det självklara valet om man väljer mellan Apples MacBook och MacBook Air eftersom de anser att den är bättre ”på alla sätt”.

MacBook Air kostar från 14 995 kronor upp till 32 195 kronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *