Categories
iphone

Ingen #BendGate för iPhone 6S Plus

När förra årets iPhone 6 Plus-modell kom ut på marknaden upptäckte flera användare, som placerat sin telefon i en tight jeansficka under ett par timmar, att den hade böjt sig. Bara några dagar efter telefonens lansering hade hashtaggen #BendGate fötts, och Apple fick utstå mycket kritik och förlöjligande i sociala medier. En video laddades upp mitt i denna storm som visade hur lite tryck det faktiskt behövdes för att en iPhone 6 Plus skulle börja böjas vid volymknapparna. Den omtalade videon kan ni se här.

Har Apple tagit åt sig av den här kritiken vid konstruktionen av iPhone 6s Plus? Det verkar i alla fall så. Apple har förstärkt 6s Plus där den föregående modellen visade sig vara svag och har använt tåligare aluminium i telefonens hölje. YouTube-kanalen FoneFox publicerade i dagarna en video som liknar den som publicerades förra året, för att se om förstärkningarna Apple har gjort faktiskt gör någon praktiskt skillnad.

I videon tar en man i så mycket han kan för att försöka böja iPhonen med sina bara händer, men telefonen förblir i sitt ursprungsskick. Han upptäcker att den har en viss flexibilitet, och att hans tumme tycks sjunka in en aning i telefonens baksida, men att den återgår till sitt raka jag när han lättar på trycket. För att ta testet till sin spets plockas det in en andra person för att försöka hjälpa den första mannen att böja telefonen. De tar tag i varsin sida av iPhonen och tar i. När två personen försöker böja telefonen händer det faktiskt något och den böjer sig en aning vid volymknapparna. Det tryck som telefonen utsätts för då är dock inte sannolikt att den utsätts för i en tight jeansficka eller vid någon form av normalt bruk. BendGate verkar alltså vara över, för den här gången.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *