Categories
Featured ios

iOS 11.4 – alla nyheter

iOS 11.4 kan nu laddas ner

Igår släpptes Apples uppdaterade operativsystem iOS 11.4 för nedladdning av allmänheten. En av de stora nyheterna i uppdateringen är AirPlay 2.

Under Inställningar > Allmänt > Programuppdatering kan du nu uppdatera operativsystemet på din iPhone eller iPad. iOS 11.4 har betatestats under ungefär två månader och är nu äntligen klart för allmänheten. Samtidigt släpps även uppdateringar till tvOS 11.4, macOS 10.13.5, watchOS 4.3.1 och en uppdatering till HomePod.

AirPlay 2 förbättrar ljuduppspelning

AirPlay 2 kommer med en rad förbättringar till Apples ljudöverföring. Det ska bland annat fungera snabbare än dess föregångare och äntligen kommer det vara möjligt att spela samma ljud från två, eller flera, högtalare som är AirPlay 2-kompatibla. Detta gör det inte bara möjligt att spela samma musik på alla högtalare samtidigt, utan du kan även flytta musik från ett rum till ett annat. Nu fungerar det alltså också att par-koppla två, eller flera, HomePods. HomePod kommer då använda funktionen där högtalaren känner av rummet den står i, och den andra HomePoden i rummet, för att skapa en så bra ljudbild som möjligt. Om möjligheterna skriver Apple: ”Detta stereo-ljud ger en bred, nästan tredimensionell ljudbild som ger en fantastisk lyssningsupplevelse var du än befinner dig i rummet. Ett par HomePods skapar ljud som fyller rummet med ännu bättre bas, vilket resulterar i en djupare och precisare återgivning av låga frekvenser.”

Alla AirPlay 2-enheter kommer att kunna styras från Kontrollcenter, på låsskärmen eller AirPlay-reglage både med iPhone eller iPad. Du kommer även kunna använda Siri för att pausa eller byta låt. Prata med Siri i din iPhone, iPad, HomePod eller Apple TV för att styra Air Play 2-enheter.

Apple har lagt upp en lista på de högtalare som idag har stöd för AirPlay 2. Det handlar bland annat om Apples HomePod (såklart), Sonos One, modeller från Bang & Olufsen, Bose, Marshall och Pioneer.

Meddelanden i iCloud

Förutom AirPlay 2 så kommer iOS 11.4 med möjligheten att koppla samman Meddelande-appen med iCloud. Detta gör det möjligt att synka dina inställningar för iMessage på alla dina enheter, och dina meddelanden och bilder sparas i iCloud vilket gör att appen kräver mindre plats på din telefon. Om du tar bort ett meddelande från din iPhone kommer samma meddelande även att tas bort från din Mac och din iPad (eller alla enheter där du är inloggad med samma Apple ID).

Apple har fixat en rad buggar

AirPlay 2 och iMessage i iCloud är de stora nyheterna, men Apple skickade såklart även med en rad småfixar och korrigeringar. Buggarna i iMessage ska nu vara helt fixade (då bland annat meddelanden kunde visas i fel ordning eller att appen kraschade). Vissa har haft problem med att synka data till Hälso-appen, det ska nu vara åtgärdat. De problem som funnits med att ljudet i CarPlay ska ha blivit förvrängt eller att det har varit svårt att styra iPhone när den är inkopplad via Bluetooth eller USB i en bil är nu korrigerat, tillsammans med en rad andra förbättringar och buggfixar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *