Categories
Featured ios

iOS 12.0.1 kan laddas ner – fixar buggar

Apple har släppt sin första officiella uppdatering av iOS 12, deras senaste operativsystem för iPhone, iPad och iPod. Uppdateringen kallas iOS 12.0.1 och kommer tre veckor efter att Apple släppte iOS 12. Förra veckan släppte Apple betaversionen av iOS 12.1 som just nu testas av utvecklare, men iOS 12.0.1 är den första skarpa uppdateringen av iOS 12 som släppts.

iOS 12.0.1 löser laddningsbugg

iOS 12 har haft en del problem med buggar sen det släpptes. Många iPhone XS-användare som installerat iOS 12 har till exempel haft problem med laddningen. Om enheten kopplats in i Lightningkabeln medan skärmen på enheten har varit släckt har den inte börjat ladda och man har antingen behövt tända skärmen medan den laddar eller koppla ifrån och koppla in telefonen igen med skärmen tänd. Vi rapporterade förra veckan att en lösning på det problemet kommer med iOS 12.1, men den kommer alltså redan med iOS 12.0.1

iOS 12.0.1 löser problem med WiFi-anslutning

En del iPhone XS-enheter som uppdaterats till iOS 12 har även haft problem med att ansluta till WiFi-nätverk på rätt sätt. Vissa iPhone XS har anslutit sig till ett 2,4 GHz WiFi-nätverk istället för ett 5 GHz WiFi-nätverk, vilket har resulterat i att hastigheten på nätverket har blivit långsammare än vad den borde vara. Det här problemet ska vara löst med iOS 12.0.1 och alla iPhone XS-enheter kommer att ansluta till ett 5 GHz-nätverk och få den hastighet de borde få.

iOS 12.0.1 fixar ”.?123”-tangent på iPads tangentbord

Många användare blev fundersamma när de upptäckte att Apple hade bytt plats på ”.?123”-tangenten med språk/emoji-tangenten på iPads inbyggda tangentbord i iOS 12. Apple insåg sitt misstag och i iOS 12.0.1 hamnar tangenterna på sina vanliga platser igen.

Apple har även fixat problemet som gjorde att textning inte syntes i vissa videoappar och att Bluetooth inte alltid fungerade.

Det går inte längre att nedgradera från iOS 12 till iOS 11

I och med släppet av iOS 12.0.1 kommer man inte kunna nedgradera från iOS 12 till iOS 11 längre. Apple brukar sluta erbjuda nedgradering ett par veckor efter att ett nytt operativsystem släppts, vilket är precis vad som har hänt nu.

Man kan dock fortfarande välja att nedgradera från iOS 12.0.1 till iOS 12 om den nya versionen inte fungerar som den ska, men precis som med nedgraderingen till iOS 11 så kommer det heller inte att gå att göra för alltid – så om du har problem är det bäst att göra det så snart som möjligt.

50 procent av iOS-enheter har uppdaterats till iOS 12

iOS 12 har hittills laddats ner av 50 procent av Apple-användare med iOS-enheter som är moderna nog att uppdatera. Det är en bättre siffra än vid samma tid förra året när iOS 11 precis släppts.

Du uppdaterar genom att gå in i Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *