Categories
Featured ios

iOS 12.1 – nya emojis och lösning på laddningsproblemet

Nu finns den andra beta-versionen av iOS 12.1 tillgänglig för utvecklare. För ungefär två veckor sedan släppte Apple iOS 12, en stor uppdatering av operativsystemet till deras mobila enheter iPhone, iPad och iPod Touch. iOS 12 kom med en del spännande nyheter, men också ett par buggar, några av dessa har blivit åtgärdade i den nya versionen. iOS 12.1 kommer även med ett par egna nyheter.

Apple löser laddningsproblemet

Under den senaste veckan har vissa iPhone-användare upplevt problem när de laddat sina enheter. Om enheten har kopplats in i Lightningsladden när skärmen varit släckt har den i vissa fall inte börjat ladda eller slutat svara helt när man försöker väcka den. Problemet ska ha påverkat vissa enheter som blivit uppdaterade till iOS 12.

Betan för iOS 12.1 ska ha fixat det här problemet, och det kommer inte längre vara några problem att ladda sin iOS-enhet med släckt skärm.

Nya emojis

Förutom den här bugg-fixen så kommer iOS 12.1 även med ett par egna nyheter. En av dem är nya emojis. Apple hade från början lovat att nya emojis skulle komma på World Emoji Day i juli, men de hann inte bli klara.

Med iOS 12.1 kommer 70 nya emojis. Nyheterna inkluderar möjligheten att nu även kunna välja rött hår, grått hår, lockigt hår eller inget hår alls. Det kommer även en frysande emoji, ett ansikte med hjärtan, en emoji på kalas och superhjältar. Känguru, papegoja, påfågel och hummer är några av de nya djuren och mango, cupcake och sallad är några av de nya mat-symbolerna. Hela listan med nya emojis kan hittas här.

Ställ in skärpedjup i efterhand i Porträttläge

iOS 12.1 kommer även med uppdateringar till kameran. Under sitt iPhone-event i september visade Apple hur man skulle kunna välja hur mycket djup man ville ha i sina bilder tagna i Porträttläge både innan och efter man tagit bilden. När iOS 12 släpptes fanns bara funktionen som gör att man kan välja efter, men med iOS 12.1 kan man ställa in skärpedjupet även innan.

Om du har kameran i Porträttläge och trycker på F-et på skärmen kan du bestämma hur mycket skärpedjup du vill ha i din bild, det vill säga hur suddig du vill att bakgrunden bakom ditt objekt ska bli.

FaceTime i Grupp

FaceTime i grupp kommer tillbaka i iOS 12.1. Funktionen testades med iOS 12 men plockades bort innan den skarpa versionen lanserades. Nu verkar Apple ha löst de problem som fanns då och förhoppningsvis kommer funktionen finnas med när den skarpa versionen av iOS 12.1 släpps. Med Grupp-FaceTime ska man kunna ha videosamtal med upp till 32 deltagare samtidigt.

När iOS 12.1 kommer att släppas till allmänheten är inte känt än. Men troligtvis kommer den skarpa versionen någon gång under oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *