Categories
applenyheter Featured ios

iOS 12.3 – ny TV-app och AirPlay 2

Apple har nu släppt iOS 12.3, den senaste uppdateringen av Apples operativsystem för iPhone och iPad. iOS 12.3 kommer med två stora nyheter: AirPlay 2 och Apples nya TV-app. iOS 12.3 kommer även med en rad bugg- och säkerhetsfixar.

Apples nya TV-app

När Apple presenterade sin kommande streamingtjänst, Apple TV+, tidigare i år presenterade de även sin helt nya TV-app. Med iOS 12.3 finns den nya TV-appen äntligen tillgänglig. 

TV-appen har fått en ny design och en rad nya funktioner. Det finns nu ett stort fokus på personanpassade rekommendationer under rubriken För dig. Rekommendationerna är baserade på vad du tidigare har tittat på genom appen. 

Den nya designen i appen gör det lättare att hitta. Det finns nu tydliga sektioner för filmer, tv-serier, sport och barnprogram. iOS-appen har också fått en ny navigationsmeny längst ner där man snabbt kan komma till sitt bibliotek eller sök. 

En ny funktion i TV-appen är Kanaler. Genom Apples TV-app kan man nu prenumerera på andra kanaler och prenumerationstjänster. Dessa når du sedan genom Apples TV-app, så att du slipper logga in och öppna andra appar. Upp till sex familjemedlemmar kan dela på kanalerna man prenumererar på genom Apples TV-app. 

Apples egna streamingtjänst, Apple TV+, kommer att finnas tillgänglig genom Apples TV-app när tjänsten lanseras i höst. Apple TV+ kommer att erbjuda en rad Apple-producerade tv-serier, filmer och dokumentärer. Hur mycket prenumerationstjänsten kommer att kosta har Apple ännu inte meddelat. 

AirPlay 2

AirPlay 2, Apples teknik för att strömma bilder, musik eller film från en enhet till en annan, kan nu användas tillsammans med en smart-TV som har stöd för AirPlay 2. Apple har samarbetat med tv-tillverkare som LG, Samsung och Vizio för att göra AirPlay 2 tillgängligt direkt i tv-apparaten utan en Apple TV. 

Andra nyheter i iOS 12.3

Förutom TV-appen och AirPlay 2 så kommer iOS 12.3 med en rad mindre funktioner och buggfixar.

Under fliken För dig i Apples Music rekommenderar Apple musik till dig utifrån vad du lyssnar på. Nu kommer den här sidan att uppdateras med nya rekommendationer flera gånger om dagen.

En bugg som gjort det svårt att pausa video och styra videouppspelningen med Apple TV Remote har fixats.

En bugg som gjort så att Wi-Fi-samtal har brutits har fixats.

Ett problem som gjort så att låtinformation inte visats på skärmen i en bil om man spelat musik via sin iPhone har korrigerats. 

iOS 12.3 kan laddas ner idag

iOS 12.3 kan laddas ner gratis under Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Alla enheter som kan uppdatera till iOS 12 kan uppdatera till iOS 12.3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *