Categories
ios

iOS 8.4 och Apple Music

Apple Music har nu äntligen landat hos oss konsumenter! Igår kväll släpptes uppdateringen till iOS 8, iOS 8.4, som kommer med den nya musik-appen och därmed även Apple Music (Apples nya streamingtjänst för musik). För att få Apple Music gör du en programuppdatering som vanligt (antingen via iTunes eller under Inställningar > Allmänt > Programuppdatering i din iPhone, iPad eller iPod). De tre första månaderna kommer tjänsten att vara gratis, men sen kommer den kosta 99 kronor i månaden för en vanlig prenumeration här i Sverige (9,99 dollar i USA, 9,99 euro i euro-länder och 9,99 pund i Storbritannien), eller 149 kronor i månaden för en familjeprenumeration. Med en familjeprenumeration kan upp till sex personer använda tjänsten, men då måste man ha familjedelning och endast ett kreditkort kopplat till alla användare.

Apple Music streamar inte bara miljontals olika låtar, som man båda kan lyssna på online eller spara i sitt musik-bibliotek och lyssna på offline, utan den tillhandahåller även en rad andra tjänster. När du först öppnar tjänsten får du fylla i de genrer du tycker om att lyssna på (genrer som du ÄLSKAR och genrer som du gillar), sen får du göra samma sak med artister som passar in på genrerna du valt. Därefter skapas en smakprofil till dig där musikexperter på Apple har valt ut spellistor och artister som du kan tänkas tycka om. Exempel på sådana spellistor kan vara ”Indie vid lägerelden” (med klädkod: rutig flanellskjorta), ”Honungslens Americana” eller ”På roadtrip” (Perfekt lista om du råkar befinna dig på en öde skogsväg i Västerbottens inland). Det finns även spellistor med musiken som streamas mest just nu, populära album, specifika sommar-spellistor och mycket annat. Apple har även skapat en uppdatering av iTunes Radio, fast med DJs, Beats 1. I Beats 1 spelas det musik, görs intervjuer och andra exklusiva radioprogram. Till sist finns också Connect, där man kan se exklusiva fotografier, videor och mycket annat från artisterna du följer.

iTunes 12.2, som har stöd för Apple Music, kom även ut under kvällen. Så Apple Music går att använda båda i dina mobila enheter och i din Mac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *