Categories
ios

iOS 8 släppt för allmänheten

Apple har i dagarna släppt en ny version av sitt operativsystem till sina mobila enheter, iOS 8. Designen på det nya operativsystemet liknar den vi såg med iOS 7, men en hel del andra uppdateringar har lagts till. Den största satsningen är kontinuitetsfunktionen som gör det smidigare och lättare att använda din Mac (med OS X Yosemite) och iPhone, iPad eller iPod tillsammans. Du kan till exempel börja skriva ett mejl i din iPhone och sedan med hjälp av funktionen Handoff fortsätta skriva på samma mejl i din Mac. Du kan även ta emot samtal och skicka SMS och MMS från din Mac eller iPad. Andra uppdateringar hittar du i Spotlight, som nu även visar förslag från Wikipedia, Safari, där du nu kan skanna ditt kreditkortsnummer med kameran så du slipper skriva det, Mail, Kartor och App Store.
Många användare har dock blivit en aning frustrerade när de försökt uppdatera sina enheter. Uppdateringen har krävt upp till 5,8 GB ledigt utrymme, vilket gjort att många varit tvungna att ta bort en hel del bilder, appar och musik från sina enheter bara för att kunna installera uppdateringen. Större delen av utrymmet som krävs för installationen blir dock tillgängligt igen så fort enheten är uppdaterad och det krävs betydligt mindre utrymme om man uppdaterar via sin Mac istället för direkt i telefonen.

Uppdateringen finns tillgänglig för iPhone från och med 4s, för iPad från och med iPad 2, och från och med den femte generationen av iPod Touch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *