Categories
applenyheter iphone

iOS 8

I måndags under öppningseventet på WWDC14 presenterades Apples nya operativsystem för iPhone, iPad och iPod touch: iOS 8. Designen liknar den som kom förra året med iOS 7, där operativsystemet för Mac, OS X Yosemite, även kommit ikapp. Det finns många likheter mellan de båda uppdaterade operativsystemen, och det som det trycktes mest på under kvällen var ”continuity”, alltså hur väl dina olika Apple-produkter nu kommer att fungera tillsammans.

Mail och Spotlight fick i iOS 8 liknande uppdateringar som presenterades med OS X Yosmite, med utökade sökningar och en sömlös användning mellan iPhone, iPad och Mac.

Meddelande-appen, iOS mest använda app, fick även en liten uppdatering i form av Tap to Talk som gör det lättare att skicka röst- och videomeddelanden. Det nya notiscentret i iOS demonstrerades även, vilket kommer göra det möjligt att svara på meddelanden direkt på låsskärmen och att svara på meddelanden utan att lämna appen du använder.

Även tangentbordet fick en uppdatering, QuickType, som föreslår ord till dig medan du skriver, vilket helt enkelt ska göra det snabbare och enklare att skriva med din iPhone eller iPad. Programmet lär även känna dig och hur du brukar uttrycka dig och föreslår därför ord som du brukar använda.

Bild-appen kommer med iOS 8 göra det möjligt att göra mindre redigeringar av bilder direkt i appen, och alla bilder sparas automatiskt i iCloud. Att söka efter bilder har även gjorts mycket lättare, då man kan söka både beroende på plats, namn eller datum.

Apple presenterade även en hälsosatsning med appen Health som samlar in och presenterar data över din personliga hälsa och träning. Appen kan bland annat hålla koll på ditt blodtryck, hur många kalorier du har förbränt och blodsocker- och kolesterolnivåer.

iOS 8 kommer att släppas någon gång i höst, och vara kompatibelt med modeller från iPhone 4S och uppåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *