Categories
applenyheter Featured ipad

iPad 2019 kommer behålla Touch ID och hörlursuttag

Enligt en rad rykten kommer Apple släppa två nya iPad-modeller under mars, en iPad mini 5 och den sjunde versionen av den klassiska iPaden. Enligt uppgifter som den japanska Apple-sajten MacOtakara fått tag på kommer iPad generation sju att se likadan ut som dagens modell, generation sex.

iPad generation sju – inget Face ID, men hörlursuttag 

Tidigare under året har det gått rykten om att den nya iPad-modellen skulle få en något större skärm än förra årets modell, men enligt MacOtakara så går uppgifterna isär. Enligt vissa källor kommer iPaden få en skärm på 10 tum och enligt andra kommer den behålla samma storlek som förra årets modell, alltså 9,7 tum. En sak som alla källor MacOtakara pratat med är överens om är att årets iPad-modell kommer att få behålla Touch ID och hörlursuttaget, precis som föregående modell, istället för att följa i iPad Pros fotspå med Face ID och inget uttag för hörlurar. 

Att Apples iPad i standardmodell inte uppdateras på samma sätt som iPad Pro är egentligen inte särskilt överraskande eftersom modellen idag är Apples billigaste iPad. Den uppdaterade modellen förväntas få samma prislapp, alltså 3 795 kronor för den minsta modellen med 32 GB lagring och bara anslutning via Wi-Fi.

Modellen från förra året fungerar med första generationens Apple Pencil. Årets modell kommer troligtvis få stöd för den Apple Pencil som lanserades med iPad Pro i november förra året. 

iPad mini 5 – Retina-skärm och stöd för Apple Pencil

Den nya iPad-modellen förväntas lanseras samtidigt som iPad mini 5. Senast iPad mini blev uppdaterad var i september 2015. Den nya modellen ska enligt rykten få en Retina-skärm på 7,9 tum, en ny processor och stöd för Apple Pencil. Eftersom den nya iPad-modellen inte kommer att få Face ID kommer troligtvis iPad mini 5 också att få nöja sig med Touch ID. 

Lansering i mars

När de nya iPad-modellerna kommer att lanseras fick MacOtakara inga uppgifter om, men Apples leverantörer ska just nu förbereda sig för en lanseringen. 

Tidigare i år registrerade Apple en rad nya iPad-modeller i the Eurasian Economic Commission database, en databas där krypterade enheter som ska säljas i Ryssland, Belarus, Armenien, Kazakhstan och Kyrgyzstan måste registreras. Vanligtvis registreras nya modeller i den databasen när en lansering är hyfsat nära.

Apple kommer att ha ett event den 25 mars där de förväntas presentera sin nya streamingtjänst för film och tv och en ny prenumerationstjänst för tidningar. Enligt uppgifter kommer Apple inte presentera någon ny hårdvara under eventet, så troligt är att Apple lanserar de nya iPad-modellerna via ett pressmeddelande någon dag senare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *