Categories
applenyheter Featured ipad

iPad Pro kan få stöd för USB-mus

iPad Pro kan få stöd för möss – det tror Federico Viticci, chefredaktör för MacStories. I sin podcast, Connect podcast, berättar Viticci att han hört rykten om att iPad Pro kommer få stöd för USB-möss som en funktion i Hjälpmedel. I Hjälpmedel, som är en flik under Inställningar, kan man idag bland annat kan ställa in större text, fet text, ökad kontrast och syntolkning – allt för att Apples enheter ska kunna användas av alla. 

iPad Pro med stöd för USB-muss – en ny funktion under Hjälpmedel

Viticci berättar: ”Det jag har hört är utan adapter, du kommer kunna använda en USB-mus med din iPad, men som en funktion i Hjälpmedel. iPad Pro har en USB-C-port, så bara koppla in din USB-mus och om du har någon fysisk nedsättning, om du har någon form av funktionsvariation, kan du använda en USB-mus under Hjälpmedel.”

Podcasten finns att lyssna på här.

Idag kan man koppla in en kompatibel joystick eller en trackball med AssisitiveTouch, som finns under Inställningar > Hjälpmedel, för att kunna kontrollera en iPhone eller iPad, men om Apple även fixar stöd för USB-möss kommer det underlätta ytterligare för många. 

Flera källor pekar på samma sak – mus-stöd är på gång

Viticci är tydlig med att det här bara är ett rykte – och dessutom ett rykte han hörde för flera månader sedan. Steve Troughton-Smith, utvecklare som många gånger haft koll på Apple-släpp innan de sett dagens ljus, backar dock upp Viticci och menar att stöd för USB-möss verkligen är på gång. 

Troughton-Smith twittrar: ”Om du missade förra veckans avsnitt av Connect podcast, så hade Viticci ett ganska intressant scoop om stöd för möss till iPad som en funktion i Hjälpmedel. Så vitt jag vet, så är detta något som är på gång. Jag tror att varenda Pro-användare kommer att slå på funktionen från dag ett.”

Att Apple ger iPad Pro stöd för möss känns som ännu ett steg i rätt riktning. Apple Pencil är idag en mycket hyllad, och använd, accesoar till iPad och iPad Pro. Stöd för fler accesoarer känns som ett givet nästa steg. Jag tänker hålla tummarna för stöd för Trackpad.

Funktionen kan lanseras med iOS 13 – under WWDC19

Än så länge vet vi inte när Apple tänkt släppa denna möjliga nya funktion. Nästa stora uppdatering av iOS, iOS 13, förväntas presenteras under Apples årliga Worldwide Developers Conference i juni. Kanske kommer funktionen redan då? Vanligtvis presenterar Apple mjukvaruuppdateringarna under eventet under sommaren, sen släpps de till nedladdning för allmänheten ett par månader senare i september, samtidigt som de nya iPhone-modellerna förväntas börja säljas. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *