Categories
applenyheter ipad

iPad Pro kan komma att släppas med tillhörande penna

Sen slutet på förra året har det gått rykten om att Apple ska släppa en iPad Pro, vilket skulle vara en iPad av större modell än de som finns på marknaden just nu. Enligt rykten från en japansk Apple-sida handlar det om en skärm på 12,2-12,9 tum, och produkten tros, i första hand, rikta sig mot företag och professionella användare. Att den skulle heta iPad Pro är bara en gissning, andra namn som har florerat är iPad Air Plus, vilket skulle gå i linje med hur iPhone 6 Plus namngavs.

Ryktena slutar inte där! I dagarna har det även börjat pratas om att denna nya större iPad skulle levereras med en tillhörande penna. Det är Ming-Chi Kuo på analysföretaget KGI Securities som startat spekulationerna. Kuo, som tidigare gjort träffsäkra Apple-spaningar, har baserat just dessa på ett antal patentansökningar inlämnade av Apple för en hårdvarupenna, eller stylus.

En penna kan vara en användbar accessoar till kreativa användare som arbetar i bildbehandlingsprogram, eller vid tillfällen då ett tangentbord och en mus inte räcker till. Om pennan skulle ingå vid köp av iPad Pro är Kuo rädd att priset skulle öka för drastiskt för många användare. Han skriver:

Vi tror inte att alla användare kommer att behöva en stylus inledningsvis. Eftersom pennan i sig kommer att kosta så pass mycket, kommer det ökade priset på 12,9 tums iPaden att avskräcka vissa kunder om de alltid säljs tillsammans. Vi tror därför att pennan kommer att säljas som en separat accessoar tills Apple gjort tillräckliga utvärderingar av användarnas feedback.

iPad Pro, och pennan, tros släppas under våren i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *