Categories
applenyheter Featured ipad

iPad Pro kan vara böjd vid leverans – Apple menar att det är helt normalt

Bara dagar efter att Apples senaste iPad Pro-modell började säljas hördes det röster från konsumenter att de fått hem enheter som varit en aning böjda. JerryRigEverything, som recenserar elektronik på YouTube och som har blivit populär på grund av att han utför ett ”bend test” på nya elektronikprylar, testade nya iPad Pro och kom fram till att den var något lättare att böja än andra modeller.

Apple berättade igår för The Verge att vissa av de senaste iPad Pro-modellerna som säljs är något böjda – men menar att det är helt normalt.

iPad Pro kan få en lätt böj under tillverkningsprocessen

Apple berättar för The Verge att iPad Pros aluminiumchassi kan få en lätt böj under tillverkningsprocessen på grund av hur metall- och platskomponenterna kyls ner. Apple menar att de inte ser på denna lätta böj som en defekt och att den inte påverkar hur iPaden fungerar. Apple berättar även att en lätt böjd iPad Pro inte kommer att böjas ytterligare över tid.

iPad Pro finns i två modeller, en med en skärm på 11 tum och en med en skärm på 12,9 tum. Den minsta modellen kostar från 9 695 kronor och den största från 11 995 kronor upp till 22 495 kronor. Man kan hitta den lätta böjen hos båda modeller, men enligt The Verge är den något vanligare hos modellerna med Wi-Fi + Cellular. I modellerna med Wi-Fi + Cellular finns nämligen en plastremsa som bryter av aluminiumchassit på sidorna och precis vid den brytpunkten har flera användare upplevt en lätt böj.

Apple: iPad Pro är inte mer ömtålig än andra iPad-modeller

De iPad Pro-modeller som är påverkade har böjen redan när man plockar ut den ur lådan, och trots mycket prat om att nya iPad Pro är ömtåligare än andra iPad-modeller så menar Apple att så inte är fallet. Apple berättar för The Verge att dessa påståenden är ogrundade och att de står bakom sin produkt. Apple har heller inte upplevt att fler än vanligt velat lämna tillbaka sina iPad Pro-modeller från 2018.

The Verge skriver att de som stör sig på den lätta böjen inte borde ha några problem att lämna tillbaka eller byta sin iPad Pro på en Apple Store inom de fjorton dagar då man har öppet köp, huruvida det är möjligt att byta sin iPad Pro efter det har de inga uppgifter om.

Fastän Apple uppger att en lätt böjd iPad Pro inte påverkar hur enheten fungerar så kan det vara ett störningsmoment för användaren. Det återstår att se hur Apple går vidare med saken.

Inte första gången Apple har problem med böjda enheter

Det här är inte första gången Apple hamnar i blåsvädret på grund av böjda enheter. När iPhone 6 Plus lanserades i september 2014 upplevde många att telefonen blev böjd om man stoppade den i byxfickan under en dag. Detta resulterade i rubriken ”bendgate” som fick stor uppmärksamhet under den hösten. Chassit i iPhone 6, och särskilt den större iPhone 6 Plus, hade en svag punkt precis under volymknapparna. Om telefonen blev utsatt för tryck på rätt ställen kunde den alltså lätt böjas. Apple bytte till en mer stadig form av aluminium till nästkommande iPhone-modeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *