Categories
Featured ipad iphone

iPad Pro och iPhone X – prisas för årets bästa skärmar

The Society for Infromation Display ger pris till iPad Pro och iPhone X

Varje år utnämner The Society for Information Display (förkortat SID) årets bästa skärmar under deras årliga Display Inustry Awards. I år prisas Apples iPhone X och iPad Pro för sina skärmar.

The Society for Information Display vill uppmärksamma vad de beskriver som det ”högkvalitativa, uppfinningsrika arbetet som sker inom skärmindustrin”. Årets vinnare väljs från produkter som lanserades under 2017.

iPad Pro hyllas för ProMotion-teknik

Apples två iPad Pro-modeller, en med en skärm på 10,5 tum och en större med en skärm på 12,9 tum, som släpptes i juni 2017 prisas för sin ProMotion-teknik som lanserades för första gången i de båda modellerna. ProMotion står ut genomfört med konkurrenterna eftersom den har en hög uppdateringsfrekvens, på 120 Hz, vilket gör att rörelser och bilder på skärmen blir klarare och svarar bättre. Det ger även klarare text, inte lika hoppigt när man skrollar på skärmen, rörelser i spel och videor blir snyggare och skärmen svarar bättre när den används med Apple Pencil.

De två iPad Pro-modellerna har samma pixeltäthet på 264 pixlar per tum (ppi) och den mindre modellen har totalt 3,7 miljoner pixlar och den större 5,6 miljoner pixlar. De innehåller även en teknik som kallas True Tone, som anpassar vitbalansen i skärmen för att matcha ljuset i rummet den befinner sig i.

iPhone X får pris för årets skärm

Även iPhone X blir prisad för sin skärm. iPhone X har en Super Retina OLED-skärm över hela sin framsida och saknar helt fysiska knappar. The Society for Information Display lyfter fram att det här är Apples första iPhone med OLED-skärm och deras första produkt där skärmen går från kant till kant. Precis som iPad Pro-modellerna så har iPhone X True Tone som anpassar vitbalansen och ger en mer naturlig upplevelse när man tittar på skärmen.

Skärmen på iPhone X är 5,8 tum och har en upplösning på 458 ppi. The Society for Information Display skriver att skärmen har fantastiska färger, riktigt svarta svärtor, fantastiska kontraster och en överlägsen hantering av färger. HDR-skärmen har stöd för Dolby Vision och HDR10, vilka tillsammans ökar kvalitén på bilder och video.

Sharp, LG, Synaptics – de andra vinnarna

Förutom iPad Pro-modellerna och iPhone X så utsåg The Society for Information Display en rad andra vinnare. Bland annat Shaprs 8K LCD-tv på 70 tum, tekniken Synaptics lanserat som gör det möjligt att läsa av fingeravtryck i displayen istället för på en hemknapp, en teknik Kolon Industries utvecklat som gör det möjligt att skapa flexibla skärmar och LGs UHD Crystal Sound OLED, OLED-paneler med integrerade högtalare. Hela listan med motiveringar kan hittas här.

Priserna kommer att delas ut under en lunch på The Display Week Awards i Los Angeles onsdagen den 23 maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *