Categories
applenyheter Featured iphone

iPhone 2019 – Tvåvägsladdning och kamera med tre linser

Våren är här och vi kommer närmare och närmare Apples nästa iPhone-släpp till hösten. Enligt den betrodda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer årets iPhones få en liknande laddningsfunktion som de senaste Samsung-modellerna, tvåvägsladdning, alltså trådlös laddning via telefonens baksida där man till exempel ska kunna ladda sina AirPods. 

iPhone 2019 får tvåvägsladdning

Samsung lanserade funktionen när de släppte sina nya Galaxy-modeller tidigare i år, och kallar den för Trådlös PowerShare. Samsung-modellerna med funktionen kan ladda andra enheter med Qi-funktion, vilket inkluderar iPhone-modellerna iPhone XS, XS Max, iPhone X och iPhone 8. Apples variant tros fungera på ett liknande sätt.

Kuo skriver: ”Vi tror att de nya iPhone-modellerna som lanseras 2019 kommer att ha trådlös tvåvägsladdning. Fastän iPhone inte är den första high-end-smartphonen som får trådlös tvåvägsladdning så kommer den nya funktionen göra det lättare för användare att ladda sina nya AirPods och skapa en bättre och mer sömlös upplevelse för iPhone- och AirPods-användare.”

Under mars släppte Apple AirPods generation 2 som man kan köpa med ett trådlöst laddningsetui. Laddningsetuiet säljs även separat så att man kan köpa det till sina AirPods generation 1.

Precis som Samsung-modellerna så förväntas man kunna ladda alla enheter med Qi-funktion med hjälp av Apples kommande iPhone-modeller, telefonen kommer helt enkelt kunna fungera som en trådlös laddare i sig själv. En liten tröst när Apple nyligen gått ut med nyheten att AirPower, Apples trådlösa laddare, inte kommer att bli av. 

Tvåvägsladdningen kräver större batterier

Enligt Kuo kommer batterierna i årets iPhone-modeller att bli större för att tvåvägsladdningen ska kunna fungera. Han tror att batterikapaciteten för den modell som ersätter iPhone XS Max, med en skärm på 6,5 tum, kommer att öka med 10 till 15 procent, medan iPhone XS efterföljare kommer att få en batterikapacitet som ökat med 20 till 25 procent.

iPhone 2019 – samma lineup men bättre kameror

Precis som förra årets modeller så förväntas Apple i år släppa två modeller med OLED-skärm och en något billigare modell med LCD-skärm för att kunna fånga in så mycket av marknaden som möjligt. Det finns rykten som pekar på att efterföljaren till iPhone XS Max kommer att få en kamera med tre linser, medan de mindre modellerna kommer få en kamera med två linser. 

Det har även gått en del rykten om att de nya modellerna kommer att ha stöd för Apple Pencil, men som vanligt är det bäst att ta alla Apple-rykten med en nypa salt.

Förra årets iPhone-modeller möttes av en del kritik då många upplevde att de kom med för få nyheter jämfört med iPhone X men med en högre prislapp. Förhoppningsvis kan Apple vända på den trenden i år och presentera nya funktioner som lockar smartphone-marknaden.

De nya iPhone-modellerna förväntas presenteras under ett event i septemer och lanseras kort därefter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *