Categories
applenyheter Featured iphone

iPhone 2020: 5G och Touch ID gör comeback

Analytiker från Barclays har rest runt bland Apples underleverantörer i Kina för att få ett hum om vad Apple planerar för iPhone 2019 och 2020. Enligt deras rapport, som MacRumors har tagit del av, kommer de första iPhone-modellerna med 5G 2020, och Touch ID kommer även att göra comeback.

iPhone 2019: samma design men fler kameror

När det kommer till Apples iPhone-släpp 2019 kommer Barclays inte med några världsomvälvande nyheter. Precis som det har ryktats om tidigare rapporterar de att Apple kommer att släppa tre nya modeller i år som har liknande design som förra årets modeller. Det enda som skiljer är designen runt kamerorna, och att uppföljarna till XS och XS Max får tre kameror och uppföljaren till XR får två kameror. 

Tidigare har Apple-analytikern Ming-Chi Kuo rapporterat att nästa generations iPhone XR kommer att få 3 GB RAM, men Barclays analytiker menar att den kommer att få 4 GB RAM. 

Tillverkningen av OLED-skärmar kommer att delas mellan LG och Samsung, menar Barclays. LG kommer att stå för mellan 10-30 procent av tillverkningen. 

Årets iPhone-modeller kommer att lanseras i september, så Apple förväntas sätta igång produktionen på allvar i juli-augusti. 

Apple satsar på 5G 2020

De mest spännande nyheterna som Barclays rapporterat om handlar istället om nästa års iPhone-modeller. 

Efter uppgörelsen med Qualcomm tidigare i år tros Apple hoppa på 5G-tåget 2020. 5G-chippen kommer med största sannolikhet tillverkas och utvecklas av just Qualcomm.

Barclays rapporterar även att iPhone 2020 kommer att få 3D-kameror med djupsensorer på telefonens baksida, som ett vidare steg i Apples satsning på AR. Idag använder TrueDepth-kameran på framsidan av iPhone 3D-teknik för att känna igen ansikten till Face ID och Animoji. 

Touch ID kan göra comeback – med ny teknik

Det mest förvånande som Barclays rapporterat om är att Apple kanske kommer att ge Touch ID en comeback. 

När Apple lanserade iPhone X plockade de även bort Touch ID och ersatte tekniken med Face ID. Idag har alla Apples modeller, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR, Face ID istället för Touch ID. 

Barclays tror dock att tekniken kommer att vara helt annorlunda jämfört med den gamla Touch ID. Fingeravtryck kommer att avläsas med akustisk avläsning. Akustisk avläsning mäter pulser genom glas, till exempel genom mobiltelefonens skärm. Den här tekniken hade kunnat ge Apples iPhone-modeller 2020 Touch ID över hela skärmen.

Face Time kommer troligtvis att få stanna, och man kommer istället kunna välja mellan Touch ID och Face ID.

iPhone SE 2

Barclays rapporterar även att ett par underleverantörer (men långt ifrån alla) hävdat att Apple kommer att släppa iPhone SE 2 under 2020. Budgetmodellen kommer att ha samma tekniska specifikationer som iPhone 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *