Categories
Uncategorized

iPhone 5c – är en billigare variant på gång?

Försäljningen av iPhone 5c, den färggrannare budgetvarianten av iPhonen, sägs ha gått trögt sen telefonen lanserades i september förra året tillsammans med iPhone 5s. Den dåliga försäljningen sägs bero på telefonens höga pris, fastän den lanserats som ett budgetalternativ. 5c karaktäriseras i övrigt av sina färggranna skal i blått, rött, grönt, vitt eller gult, och sitt något lägre pris än dess storasyster, iPone 5s. Hittills har den tillverkats med ett lagringsutrymme på 16 eller 32 GB.

Ryktet går dock, som det ofta gör när det kommer till Apple-produkter, att en ny variant är på väg för att försöka sätta fart på försäljningen. Vad det talas om är en iPhone 5c med 8 GB utrymme som skulle kosta 60 euro, eller cirka 530 kronor, mindre än den idag minsta modellen med 16 GB lagringsutrymme. Priset skulle då ligga på ungefär 4 700 kr, vilket är avsevärt mindre än de 6 295 kr man får betala för 5s minsta modell (dock med 16 GB utrymme), vilket skulle ge ett något lägre pris för de som letar efter en modern iPhone men som ändå inte vill betala för mycket för den.

Den mindre telefonen kan komma att lanseras redan denna vecka, uppger gadget.com, som fått nys om leveranser av telefonen till återförsäljare i Tyskland. 8 BG lagringsutrymme är inte mycket för en iPhone, särskilt inte om man tar mycket bilder eller lyssnar på mycket musik, men för en telefon som främst ska användas för att ringa och surfa med kan den nya något mindre 5c bli perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *