Categories
applenyheter iphone

iPhone 6 börjar ta form?

iPhone 6? När? Var? Hur?
Ryktena kring Apple’s produkter är oändliga. Enligt kinesiskt press har Apple nu tagit fram prototyper av den nya telefonen som många redan väntar på trots att inget egentligen är sagt eller bekräftat.
Många experter eller analytiker tror att Apple vill svara på konkurrensen som Samsung har bidragit med genom att erbjuda större skärmar. Dessa rykten från Kina menar att Apple gjort prototyper i storlekarna 4,7 och 5,5 tum, vilket kan jämföras med dagens 4 tum. South China Morning Post som är ryktesspridaren nämner även att upplösningen ska ligga på 441 pixlar per tum som även det kan ställas i relation till 326 i dagens modeller.

Ytterligare spekulationer kring vilket material skärmarna ska bestå av har spridits som en löpeld över världen. Enligt ryktena ska skärmarna bestå av safirglas som ofta används till finare klockor, främst för att minska riskerna för repor. Ryktet anses dock ha viss relevans då Apple investerat stora summor i en fabrik som är belägen i Arizona, som faktiskt arbetar för att framställa just safirglas.

I samband med lansering utav iPhone 6 cirkulerar ytterligare rykten kring att Apple ska sluta att sälja iPhone 5c som hittills inte alls levt upp till de ställda förväntningarna, något som även påverkat Apple’s aktiekurs avsevärt. Aktien gick igenom en nedgång på 8 % då försäljningssiffrorna släpptes via kvartalsrapporten. En klar missbedömning från Apples sida.

Slutligen förväntas iPhone 5C få fortsatt förtroende då den åtminstone levt upp till förväntningarna. Men den som är intresserad av den eventuella större skärmen som kan komma att finnas i kommande iPhone bör avvakta till september då den troligen kommer att lanseras.

Finn Walldén, AppleSverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *