Categories
iphone

iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Äntligen kan vi sluta spekulera, iPhone 6 är officiellt här! Under ett event på Flint Center i Kalifornien presenterade Apples VD Tim Cook Apples nya generation av telefoner, iPhone 6 och iPhone 6 Plus.
Den mindre telefonen, iPhone 6, kommer med en skärm på 4,7 tum och en upplösning på 13344×750 pixlar, och den större, iPhone 6 Plus, har en skärm på 5,5 tum och 1920×1080 pixlars upplösning. De är även betydligt tunnare än sina föregångare på 6,9 respektive 7,1 millimeter. Telefonerna är uppdaterade på alla sätt och har alltså inte bara bättre upplösning utan även bättre ljus, färger och kontraster. Kamerorna har även fått rejäla uppdateringar med ny sensor, optik och snabbare och bättre autofokus. Prestandan på telefonerna har förbättrats med en A8-processor och en M8-hjälpprocessor, vilket höjt grafikprestandan. Batteritiden verkar dessvärre vara densamma som hos iPhone 5s hos iPhone 6 men något högre för iPhone 6 Plus (upp till 20 procent). Telefonen kommer att finnas i tre utföranden: guld, silver och rymdgrått. Apple lanserar även stilrena nya skal till sina telefoner i både läder och silikon.

Båda telefonerna kommer med 16, 32 eller 128 GB lagringsutrymme och ser ut att få samma pris som dagens iPhones (med en liten höjning för Plus-modellen). I USA, och ett fåtal andra länder, kommer telefonerna att lanseras från den 19 september (med möjlighet att förboka från den 12 september). När iPhone 6 och iPhone 6 Plus kommer till Sverige står inte klart än, men förhoppningsvis någon gång under 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *