Categories
iphone

iPhone 6s är nu ett faktum

Förväntningarna inför gårdagskvällens lanseringsevent var som vanligt på topp. Många förväntade sig att Apple skulle släppa en ny version av iPhone 6 och visst blev det så. I slutet på presentationen visade Tim Cook upp den nya iPhone 6s och iPhone 6s Plus till publikens belåtenhet.

Skärmstorleken på 6s kommer som förr att bli 4,7 tum samtidigt som 6s Plus kommer att behålla sin 5,5 tums storlek. Med detta sagt har inte utsidan förändrats nämnvärtbortsett från att ett antal nya färger har introducerats. Insidan däremot har utrustats med en kvickare processor, förbättrad 12 Mpix-kamera samtidigt som touchskärmarna har utvecklats med en 3D Touch. En funktion som ska känna av hur hårt iPhoneanvänderen trycker och på så vis öppnas en hel rad med nya funktioner. Två av dessa funktioner som visades under eventet är “Peek” och “Pop”. Peek kommer att fungera som en förhandsvisningsfunktion – genom denna funktion kan man ta en snabbkik på bilder, länkar m.m. utan att behöva öppna objektet “på riktigt”.

Pop kommer istället att aktiveras när du trycker lite hårdare på fingersensorn och när du gör detta kommer du istället att öppna din förhandsvisning “på riktigt”. Om du exempelvis kollar igenom din mailkorg kan du via din förhandsvisning öppna mailet på riktigt om du exempelvis vill svara på det eller undersöka närmre. Förhoppningen med denna 3D touch är även att spelutvecklare kommer att utnyttja detta för att göra nya omtyckta spel eller ritfunktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *