Categories
iphone

iPhone 6s – vad säger de senaste ryktena

Om vi ska lita på hur ofta Apple brukar lansera nya modeller av sina mobiltelefoner bör vi kunna förvänta oss en ny version av iPhone 6 och iPhone 6 Plus, som förmodligen kommer att kallas iPhone 6s och iPhone 6s Plus, någon gång under hösten (troligtvis september eller möjligtvis oktober). Enligt Bloomberg, en amerikansk nyhetsförmedlare, ska Apple redan ha dragit igång tillverkningen av den nya telefonen och beställt fler mobila enheter än någonsin tidigare.

Hur kommer då den nya modellen skilja sig från den nuvarande? Som vanligt när det gäller Apple handlar allting fortfarande om rykten och spekulationer. Designen på iPhone 6s kommer troligtvis vara densamma som designen på iPhone 6 (skillnaderna på den första modellen och s-modellen brukar i det avseendet vara små). Vad det dock har ryktats om är ytterligare ett färgval. Idag säljs iPhone 6 i färgerna silver, guld och rymdgrå, men iPhone 6s förväntas även säljas i rosa guld vilket skulle matcha Apple Watch Edition i samma färg. Även när det kommer till Force Touch förväntas iPhonen efterapa Apple Watch. Force Touch finns idag i Apple Watch och i styrplattan på Apples nya Macbook, och med största sannolikhet kommer Force Touch även finnas i iPhone 6s. Force Touch är en ny sorts pekskärm som känner skillnad på olika sorters tryck, och skulle i så fall utöka gesterna som kan användas på iPhonens skärm. För ett par veckor sedan läckte 9 to 5 Mac bilder på vad som sägs vara chassit för en iPhone 6s, där tjockleken på mobilen såg ut att vara en aning större än nuvarande modell. Detta bekräftar i stort sett att Force Tocuh är på väg till iPhone. Både kameran och Facetime-kameran ryktas även få rejäla uppdateringar. Det gick länge rykten om dubbla objektiv, men dessa har kasserats när bilderna på chassit kom ut. Troligtvis kommer kameran uppgraderas till en Sony-sensor med 12 megapixlar. En ny A9-processor är även något vi kan räkna med.

September och hösten närmar sig med stormsteg, så det är inte lång tid kvar nu innan vi med säkerhet vet hur den nya telefonen kommer att se ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *