Categories
Featured iphone

iPhone med plats för dubbla SIM-kort

KGI Securities-analytikern, och Apple-specialisten, Ming-Chi Kuo kommer med nya uppgifter om det kommande iPhone-släppet senare i år.

Tre nya iPhone-modeller

Det har länge gått rykten om att det kommer att lanseras tre nya iPhone-modeller till hösten: en ny iPhone X på 5,8 tum med OLED-skärm, en iPhone X Plus på 6,5 tum med OLED-skärm och en tredje billigare variant på 6,1 tum med LCD-skärm. Enligt Kuo kan den billigare varianten komma i två olika modeller, en med en enkel SIM-kort-plats och en med dubbla SIM-kort-platser.

En av de billigaste iPhone-modellerna någonsin

Den billigare iPhone-modellen tros enligt Kuo ha en heltäckande LCD-skärm på 6,1 tum. Modellen med enkel SIM-kort-plats tros kosta runt 550 till 650 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 4 600 till 5 500 svenska kronor, och modellen med dubbla platser tros bli något dyrare på 650 till 750 amerikanska dollar, vilket motsvarar 5 500 till 6 300 svenska kronor. Om dessa priser stämmer skulle dessa modeller bli några av Apples billigaste iPhones någonsin.

Någon prisspekulation om kommande nya iPhone X-modellerna nämndes inte, men de kommer troligtvis bli betydligt dyrare än LCD-modellerna eftersom OLED-skärmar är betydligt kostsammare att tillverka. Kuo nämner även att den större modellen med OLED-skärm, kallad iPhone X Plus, också kan få plats för dubbla SIM-kort.

Varför två SIM-kort?

Kuo har tidigare spekulerat kring om Apple kommer att släppa iPhones med plats för dubbla SIM-kort. Det är särskilt något som efterfrågats i Kina och Kuo tror att de modellerna kommer att sälja extra bra på den marknaden. Det underlättar även för personer som reser mycket och vill byta operatör när de är utomlands.

iPhone-modellen på 6,1 tum kommer att bli populär

Kuo tror att produktionen av modellen på 6,1 tum med LCD-skärm kommer att starta tre till fem veckor senare än OLED-modellerna på grund av att Apple nu valt att göra en modell med dubbla SIM-kort-platser. Han tror dock att denna lansering kommer att öka Apples försäljning av iPhone under årets sista kvartal. Genom att lansera två billigare modeller, varav en, den med plats för ett SIM-kort, är snäppet billigare än den andra tror Kuo att det kommer leda till att fler kommer vilja uppgradera sin iPhone. Apple kommer även fånga in kundgruppen som tycker att iPhone X är lite för dyr och därför inte valt att uppgradera till en ny modell.

Kuo tror att Apples populäraste modeller kommer bli 6,1 tum-modellen med LCD-skärm och den större 6,5 tum-modellen med OLED-skärm. Han tror att populariteten både kommer att bero på att dessa modeller har möjlighet till två SIM-kort och för att modellen på 5,8 tum med OLED-skärm kommer att kännas för dyr och skärmen för liten om man jämför med de andra modellerna. Han tror särskilt att modellen på 6,1 tum kommer att sälja bra och stå för uppemot 75 % av iPhone-försäljningen under perioden.

Ingen iPhone 9

Om dessa rykten stämmer kanske Apple väljer att lägga den gamla designen, senast sedd på iPhone 8, helt åt sidan och bara fokusera på telefoner med skärm över hela framsidan.

De nya iPhone-modellerna förväntas presenteras under ett särskilt event i september i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *