Categories
Featured iphone

iPhone SE 2 kan få en heltäckande skärm likt iPhone X

En ny version av Apples populära iPhone SE sägs vara på väg under året. Hur den nya modellen kommer att se ut finns det en rad rykten och spekulationer kring. I dagarna har ännu ett nytt rykte nått allmänheten: iPhone SE 2 kanske får en liknande design med skärm från kant till kant som Apples flaggskepps-modell iPhone X.

iPhone SE 2 – en kombination av iPhone 5s och iPhone X

Det är Apple-sajten MacRumors som har fått tag i bilder på ett skal till den nya iPhone SE-modellen som skaltillverkaren Olixar ska tillverka för Mobile Fun. Bilderna föreställer en iPhone SE med samma borstade och raka aluminiumkanter som föregående modell (den är snarlik iPhone 5s), men skärmen täcker hela framsidan förutom sensorhuset högst upp. Modellen saknar alltså hemknapp och färgade kanter. Sensorhuset ser även ut att vara mindre än vad det är på iPhone X, vilket troligtvis betyder att iPhone SE inte kommer att få Face ID, eftersom den tekniken, som den ser ut i dagsläget, inte skulle få plats på en så liten yta.

Troligtvis inget Face ID i iPhone SE 2

iPhone SE har varit Apples budget-modell sen den lanserades, därför känns det än mindre troligt att den nya modellen skulle få Face ID och dessutom kunna behålla samma låga prislapp som gjort den populär hos många användare. Om iPhone SE fick Face ID och fortsatte att säljas för omkring 4 200 kronor hade det antagligen påverkat försäljningen av Apples iPhone X som kostar nästan det tredubbla.

Den påstådda iPhone SE-modellen Olixar har designat sitt skal och skärmskydd efter sägs vara något mindre än dagens modell. Den ska enligt uppgifter vara 12,1 cm lång och 5,6 cm bred. Denna storlek skulle göra modellen enkel att använda med en hand samtidigt som den heltäckande skärmen hade gett telefonen en hyfsat stor skärm.

Utöver denna bild på modellen kommer inte källan med fler detaljer. Hur telefonen ser ut på baksidan, om den är gjord av glas eller inte, eller om den har ett hörlursuttag får vi alltså inte veta. En baksida av glas är grundläggande för att modellen ska kunna laddas trådlöst på Apples kommande trådlösa laddningsmatta AirPower.

Eftersom modellen ser ut att sakna både Face ID och hemknapp är det inte riktigt tydligt hur det är tänkt att man ska låsa upp telefonen. Apple kan ju ha utvecklat ännu en typ av upplåsning just för den här modellen, kanske fingeravtrycksläsare i displayen som den kinesiska telefontillverkaren Vivo introducerade tidigare i år?

Olixar tar redan emot förbeställningar på skal till iPhone SE 2

Att ta det här ryktet med en rejäl nypa salt är nog ett gått råd. Det bör dock tilläggas att Olixar är stensäkra på att det här kommer att bli nästa iPhone SE-modell och man kan redan förbeställa skal och skärmskydd på deras hemsida. Hur det faktiskt blir återstår att se.

Möjlig lansering under WWDC i sommar

Apple introducerade iPhone SE i mars 2016 och har knappt uppdaterat modellen sen dess. Under de senaste månaderna har det kommit en rad rykten om att en ny modell är på väg, kanske så tidigt som denna sommar. Många tror på en lansering under WWDC 2018 i juni i år. Vi väntar och ser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *