Categories
Featured iphone

iPhone X i Blush Gold?

När iPhone X lanserades i september förra året kom den i två färger: silver och rymdgrå. iPhone 8 och iPhone 8 Plus som lanserades samtidigt kom i tre färger: silver, guld och rymdgrå. Många förväntade sig att iPhone X skulle komma ut i en tredje färg under året, men inget hände. Det har sen dess gått många rykten om och när ytterligare en färg skulle lanseras. I dagarna har Ben Geskin, en person som har en del riktiga, och några inte så riktiga, Apple-läckor i bagaget, gått ut och sagt att det minsann kommer en tredje färg på iPhone X: blush gold.

Geskin twittrade under måndagen ut en bild på en rosa iPhone X med en simkorshållare i matchande färg. Han skrev även att modellen är ”i produktion” och att färgen är riktig. I ytterligare ett tweet dubbelgarderade han sig och sa att Apple har sparat färgen till en senare lansering, men att produktionen av en blush gold iPhone X såklart kan läggas ner innan lansering.

Tidigare har Geskin sagt att iPhone X skulle lanseras i fyra färger, varav en skulle vara en spegelliknande design, som uppenbarligen ännu inte har dykt upp. Dessa rykten är alltså bra att ta med en nypa salt.

Det här är inte första gången Apple släpper ytterligare en färg flera månader efter lansering. Förra året lanserade Apple en röd iPhone 7 och iPhone 7 Plus, till förmån för (PRODUCT)RED. När iPhone 4 lanserades tog det nio månader innan den vita modellen kom ut på marknaden på grund av svårigheter under produktionen, samma sak kan ha hänt med iPhone X i blush gold.

På tal om (PRODUCT)RED så har det även gått rykten om att Apple kommer att släppa en röd modell av iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Vilken modell vi faktiskt kommer att få se (om någon) återstår att se.

iPhone X är Apples idag enda mobiltelefon med OLED-skärm. Färgåtergivningen och kvalitén på en OLED-skärm är ljusår ifrån en LCD-skräm (som är den vanligaste skärmen på telefoner idag). OLED-skärmar är dock dyra att tillverka, och för iPhone X har Apple varit tvungna att köpa skärmar av konkurrenterna Samsung. Det har länge gått rykten om att Apple vill klippa alla band med Samsung och börja tillverka skärmar själva. I dagarna har det kommit fram att Apple har en (inte så) hemlig lokal i Santa Clara i Kalifornien där de designar och producerar skärmar de hoppas kunna ersätta Samsungs OLED-skärmar med. Enligt uppgifter från Bloomberg använder Apple MicroLED-teknologi. MicroLED-skärmar använder en ny teknik som gör skärmarna tunnare och ljusare. En MicroLED-skärm använder dessutom mindre ström. Enligt Bloomberg kommer Apple först att prova tekniken i den kommande AppleWatch-modellen, som kan komma så tidigt som i år, men målet är att använda MicroLED i iPhone och iPad också.

Den huvudsakliga produktionen av MicroLED-skärmar kommer troligtvis inte att ske i lokalen i Santa Clara, det är den för liten för. Troligtvis kommer Apple lägga ut produktionen av skärmarna till andra tillverkare när massproduktionen drar igång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *