Categories
applenyheter Featured

iPhone X i guld, iPhone med tre kameror och dålig HomePod-försäljning – Tre snabba Applenyheter

Apple skulle släppt iPhone X i guld

Enligt dokument från den amerikanska myndigheten United States Federal Communications Commission (FCC), som godkänner alla teknikprodukter innan de lanseras på den amerikanska marknaden, hade Apple planer på att släppa iPhone X i färgen guld vid lanseringen.

iPhone X i silver, rymdgrå och guld

När iPhone X lanserades kom den bara i två färger, silver och rymdgrå. Många förväntade sig att den skulle komma i guld också, men så blev aldrig fallet. Dokumenten från FCC är datummärka september 2017, och det är först nu, sex månader senare, som sekretessklausulen inte längre gäller och bilderna kan delas. Bilderna visar en guldig iPhone X som Apple antagligen planerade att släppa under förra året. Troligtvis stötte de på problem under tillverkningsprocessen och valde att bara satsa på den silvriga och rymdgrå modellen istället. Det här är inte första gången Apple haft problem med en specifik färg på iPhone. När iPhone 4 lanserades fick de problem med den vita modellen, den vita färgen på glaspanelen matchade inte den vita färgen på hemknappen, och den vita modellen kom därför ut på marknaden lite senare än de andra modellerna.

Om iPhone X i guld faktiskt kommer att se dagens ljus vet vi inte. Apple kan lansera den under året för att boosta iPhone X-försäljningen lite, eller så väntar de istället in den nya iPhone-lanseringen senare i år och kommer då med en guldfärg på de nya modellerna.

iPhone med tre kameror

Enligt uppgifter från den taiwanesiska nyhetssidan Economic Daily News så kommer en av iPhone-modellerna som lanseras 2019 att ha tre kameror på baksidan. Det finns iPhone-modeller med två kameror idag vilket ger två gånger optisk zoom och tio gånger digital zoom. iPhone-modellen som Economic Daily News pratar om skulle i så fall ha fem gångers zoom. Om den är digital eller optisk har ryktena inte specificerat. Förutom bättre zoom skulle ett system med tre kameror även ge bättre bilder i dåligt ljus.

Det har redan gått en del rykten om att Apple är på gång att uppdatera kamerasystemet i kommande iPhone-modeller under kommande år. Det som har nämnts då är djupkännande 3D-sensorer (som liknar de som finns i TrueDepth-kameran på framsidan på iPhone X).

Idag finns det redan smartphone-modeller på marknaden med kamerasystem med tre kameror på baksidan, till exempel Huawei P20 Pro.

HomePod säljer dåligt

Trots många fina recensioner när den lanserades så har Apples smarta högtalare HomePod inte sålt så bra som företaget hoppats på.

Högtalaren lanserades i början av året i USA, Storbritannien och Australien. Apple satsade mycket på ljudkvalitén, vilken många ansåg vara helt fantastisk, men högtalarens smarta funktioner, det vill säga Siri, har svårt att mäta sig med konkurrenterna. Detta kan vara en av anledningarna till att Apple nu sitter på allt för stora lager osålda HomePods. Apple har minskat beställningen på HomePod från sin leverantör, Inventec Corp, och många Apple Store-butiker har sina lager fulla av osålda högtalare.

Siri kan inte mäta sig med Alexa eller Google Home

Antagligen har det svala mottagandet en kombination orsaker. Att Siri inte är lika utvecklad som Alexa i Amazon Echo eller Google Home är nog en stor faktor. HomePod är dessutom dyrare än konkurrenterna. En annan orsak kan vara att HomePod på många sätt är ett tillbehör till iPhone och därför väldigt knuten till Apples övriga ekosystem. HomePod funkar allra bäst om du har en prenumeration på Apple Music och äger en iPhone, om du istället prenumererar på Spotify och äger en Samsung kanske du väljer en annan högtalare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *