Categories
Featured iphone

iPhone X med LCD-skärm tros bli Apples nya toppsäljare

iPhone gånger tre i höst

Otaliga rykten pekar på att det kommer att lanseras tre nya iPhone-modeller nu i höst. Enligt de flesta rykten handlar det om två modeller med OLED-skärm, en uppdaterad version av iPhone X och en större version som kallas iPhone X Plus, och en modell med samma design men med en billigare LCD-skärm. Enligt nya uppgifter från The Wall Street Journal förväntar sig Apple att budget-modellen med LCD-skärm kommer att sälja mer än de två OLED-modellerna tillsammans.

iPhone X – för dyr och för få nya funktioner

När iPhone X lanserades förra hösten blev den Apples nya flaggskeppsmodell och förväntningarna på hur bra den nya lyx-modellen skulle sälja var skyhöga. Strax efter iPhone X lanserades började dock Apple-analytiker att lyfta ett varningens finger, många menade att telefonen var alldeles för dyr och de nya funktionerna för få. Enligt en del uppgifter fick de rätt. Trots att iPhone X har varit Apples mest säljade iPhone sen den lanserades i november, har den inte sålt så bra som Apple hoppats på, och det verkar till stor del bero på den dyra prislappen.

Billigare iPhone X med LCD-skärm

Inför höstens lansering verkar Apple alltså ha tagit till sig av konsumenternas kritik och lanserar en billigare modell med LCD-skräm istället för med OLED-skräm. De vänder alltså upp och ner på förra årets lansering då de presenterade två modeller med LCD-skräm, iPhone 8 och iPhone 8 Plus, och en modell med OLED-skärm, iPhone X.

Enligt uppgifter planerade de till en början att producera ungefär lika många enheter av iPhone-modellerna med OLED-skräm som de med LCD-skräm, men The Wall Street Journal menar att Apple har gjort ett skifte i produktionen och planerar nu för att LCD-modellen kommer att sälja bättre än de två OLED-modellerna tillsammans, mycket på grund av den billigare prislappen. The Wall Street Journal skriver att ”detta är ett tecken på hur känsliga kunder är för priset på smartphones.”

Billigare iPhone med LCD-skräm även 2019

The Wall Street Journal tror dessutom att Apple kommer att fortsätta med samma taktik nästa lansering 2019, alltså att de kommer att lansera både modeller med OLED-skärm och minst en billigare variant med LCD-skärm för att kunna fånga in så många kunder som möjligt. Detta går emot de rykten som kom förra månaden från koreanska ET News som menade att Apple kommer att satsa fullt ut på OLED inför lanseringen 2019.

Samma prislapp som iPhone 8

Troligtvis kommer årets iPhone-modell med LCD-skärm att kosta ungefär lika mycket som iPhone 8 kostar idag. Den stora skillnaden är att årets LCD-modell kommer att ha en design som påminner om iPhone X, alltså skärm från kant till kant och Face ID. Ming-Chi Kuo, Apple-analytiker på TF International Securities, tror även att budget-modellen kommer att få en ram av aluminium istället för rostfritt stål som iPhone X har idag, ingen 3D Touch och en kamera med en lins istället för två.

Enligt uppgifter från Apples produktion i Asien kan LCD-modellen bli något försenad. De tre iPhone-modellerna förväntas lanseras under ett event i september i år. I de flesta fall släpps modellerna till försäljning ett par dagar eller veckor senare, men precis som iPhone X blev försenad till november förra året kan budget-iPhone X bli försenad på samma sätt i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *