Categories
applenyheter Featured

iPhone X-nyheter och världens mest beundrade företag – Applenyheter från veckan

Flärpen på iPhone X kan bli mindre i kommande modeller
Sensorhuset, eller flärpen som den har börjat kallas, är kanske iPhone X mest omdiskuterade del. Det är den svarta avlånga fyrkanten högst upp på Apples flaggskeppstelefon och innehåller den nya frontkameran, med infraröd kamera, infraröd lampa och punktprojektor, som möjliggör FaceID.

iPhone X är ju nästan helt täckt av skärm, förutom vid flärpen, vilket har gjort att många användare stör sig på den ganska mycket. Enligt uppgifter till ET News, en sydkoreans nyhetssajt för it-nyheter, har Apple hört klagomålen och flärpen kommer att bli mindre i kommande modeller. Enligt källan ET News har pratat med handlar det inte om de modeller som släpps i år, utan de som kommer släppas 2019.

Det som gör att flärpen är så stor som den är idag är för att frontkameran och den infraröda kameran inte är kombinerade i en kamera utan är två olika kameror. Det som Apple jobbar på till 2019 är att försöka kombinera de två kamerorna vilket skulle göra flärpen mindre.

iPhone X säljer ännu sämre än väntat
I andra iPhone X-nyheter så har Apple-analytikern Ming-Chi Kuo justerat sin försäljningsprognos för iPhone X. För årets första kvartal tror han att 18 miljoner iPhone X kommer att säljas, vilket är betydligt mindre än de 20-30 miljoner andra analytiker tror på.

Kuo tror att det är Kina som sätter käppar i hjulet för Apple, eftersom kunder där inte uppgraderar sina telefoner lika ofta som de gjorde innan. Flärpen, eller sensorhuset, tros också vara en del av den lite trögare försäljningen.

Kuo spår också att Apple kommer att släppa tre nya iPhone-modeller i år. Två modeller med OLED-skärm, en på 5,8 tum och en Plus-modell på 6,5 tum och en billigare modell med LCD-skärm på 6,1 tum. Alla tre kommer att ha FaceID. Den nuvarande modellen av iPhone X kommer troligtvis att sluta tillverkas när de nya telefonerna släpps istället för att säljas för ett något lägre pris vilket har varit Apples standard för tidigare modeller av iPhone.

Apple – världens mest beundrade företag
Det är den amerikanska affärstidningen Fortune som har listat världens företag efter hur beundransvärda de är. Tidningen har tillfrågat 3900 chefer och analytiker om vilka tio företag de beundrar mest. Tillsammans med dessa uppgifter och Furtunes egen analys av företagen har de kommit fram till en 50 platser lång list. På toppen av den listan hittar vi Apple. På andra plats kommer Amazon, på tredje hittar vi Alphabet, som är ett av moderbolagen till Google, på fjärde plats Berkshire Hatway och på femte Starbucks. Microsoft, en annan elektronikjätte, hittas på plats sju, Facebook på plats tolv och McDonalds hela vägen ner på plats 37.

Det är det elfte året i rad som Apple toppar den här listan. Listan är uppdelad i sju kategorier och Apple ligger i topp i alla. De är: innovation, hur bra företaget styrs, socialt ansvar, företags tillgångar, finans, kvalitet på produkt och service, och hur företaget står sig globalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *