Categories
Featured iphone

iPhone X Plus – den största iPhone-modellen någonsin

Det har länge gått rykten om vilka nya iPhone-modeller Apple kommer att släppa senare i år. Det dominerande ryktet är att Apple kommer att släppa tre nya modeller: en ny version av iPhone X, en iPhone X Plus, och en budget variant. Nu har Bloomberg kommit med nya uppgifter som skvallrar om att Plus-modellen kommer att bli den största iPhone-modellen någonsin.

Tidigare i år har Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som brukar vara väldigt pålitligt med sina Apple-rykten, sagt att Apple kommer att släppa två iPhone-modeller med OLED-skärm, iPhone X och iPhone X Plus, och en billigare modell med LCD-skärm. iPhone X Plus-modellen kommer att ha en skärm på 6,5 tum, medan iPhone X-modellen kommer att ha en skärm på 5,8 tum och den billigare modellen en 6,1 tum LCD-skärm. Både Kyo och Bloomberg säger att alla modellerna kommer att ha TrueDepth-kamera, Face ID och skärm över hela framsidan (förutom vid sensorhuset längst upp). De dyrare modellerna med OLED-skärm kommer att få en A12-processor och ha kanter av rostfritt stål. Det tros även att Apple kommer att sälja i alla fall en av modellerna i färgen guld (förutom den svarta och vita färgen). Den billigare modellen kommer att ha aluminium-kanter för att hålla kostnaden nere men en baksida av glas så att den ska kunna laddas trådlöst. De dyrare modellerna kommer självklart också att ha en glass baksida och kunna laddas trådlöst.

Det sägs att Apple vill släppa något för alla, efter de något tröga försäljningssiffrorna för iPhone X. Och visst låter det lovande med en billigare modell, en mellan modell, och en dyrare modell.

Bloomberg säger dessutom att Apple funderar på att ha två hål för SIM-kort i Plus-modellen. Detta hade underlättat för till exempel användare som reser mycket och vill byta operatör, abonnemang eller kontantkort medan de är utomlands. Enligt Bloomberg har Apple inte tagit det slutgiltiga beslutet än, och säga väga mellan att vänta på E-SIM-teknologin eller två portar för SIM-kort. E-SIM innebär att telefonen kan vara uppkopplad till flera nätverk utan att du behöver sätta in ett fysiskt chip. Vissa operatörer verkar dock tveksamma och Apple vill inte hoppa på tåget innan mobiloperatörerna vill stödja teknologin.

Enligt Bloomberg kommer Plus-modellen, som har fått kodnamnet D33, att ha en skärmupplösning på 1242 x 2688 pixlar. Kuo har tidigare gått ut med att den kommer att ha en upplösning på 480 x 500 pixlar per tum, vilket skulle vara samma som den nya iPhone X-modellen på 5,8 tum.

Under helgen läckte en bild som påstås föreställa skärmen till Plus-modellen som sägs vara tagen i LGs fabrik i Vietnam. Så långt låter det rimligt eftersom Apple ska ha anlitat LG för att tillverka några av sina kommande iPhone-skärmar. Apple har alltså redan börjat testa de nya modellerna med sina leverantörer, vilket ser ut att vara anledningen till att mer information har börjat läcka. Och mer kan vi nog vänta oss under produktionens gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *