Categories
Featured iphone

iPhone X Plus – så stor blir den

Tre nya iPhone-modeller 2018

Apple kommer troligtvis att släppa tre nya iPhone-modeller under året. Det har pratats om en som kommer att vara snarlik dagens iPhone X, en som kommer att bli en Plus-modell av iPhone X och en billigare modell med LCD-skräm. Den japanska bloggen Mac Otakara har kommit med nya uppgifter som säger att den kommande iPhone X Plus kommer att vara lika stor som iPhone 8 Plus.

iPhone X Plus kommer att bli lika stor som iPhone 8

iPhone X Plus-modellen som väntas senare i år ryktas ha en OLED-skärm som sträcker sig över nästan hela telefonens framsida på 6,5 tum. iPhone 8 Plus har en mindre skärm på 5,5 tum, men på den telefonen finns det också plats för hemknapp och färgade kanter, något iPhone X Plus inte kommer att ha. Hela iPhone 8 är 15,8 cm lång och 7,8 cm bred, och iPhone X Plus kommer alltså att bli lika stor. Enligt uppgifterna till Mac Otakara kommer iPhone X Plus att vara något tjockare än iPhone 8 på grund av den nya modellens kamera (vertikal med två linser). iPhone 8 är 7,5 mm tjock och iPhone X Plus kommer då att bli 7,7 mm tjock istället.

Större kameralins på iPhone X 2018

Mac Otakara kom även med uppgifter om den kommande iPhone X-modellen på 5,8 tum. Telefonen kommer att ha en OLED-skärm, precis som dess föregångare, och kommer även att få samma grundmodell som dagens iPhone X. Den enda skillnaden på utsidan kommer att vara en större kameralins på baksidan eftersom kamerans sensorer kommer att bli större.

Budget-iPhone X får en skärm på 6 tum

Den tredje och sista modellen Apple troligtvis kommer att släppa i höst sägs vara en budget-modell av iPhone X och nästan alla rykten fram tills idag har sagt att den kommer att få en LCD-skärm på 6,1 tum istället för den dyrare OLED-skärmen. Mac Otakara tror dock att skärmen på den kommande budget-modellen kan bli något mindre på 6 tum istället.

Enligt Mac Otakara kommer budget-modellen att ha Face ID, men istället för en kamera med två linser på baksidan som de två dyrare modellerna kommer att få, kommer den billigare varianten att få nöja sig med en lins.

iOS 12 – Face ID kan låsas upp horisontellt

Förutom nya uppgifter om de kommande iPhone-modellerna skriver Mac Otakara även några rader om det kommande operativsystemet, iOS 12. Det är främst Face ID som kommer att få se förbättringar. Enligt dessa nya uppgifter kommer man kunna låsa upp sin enhet i horisontellt läge med Face ID. Detta sägs i första hand ha tagits fram för de kommande iPad Pro-modellerna som sägs få TrueDepth-kamera och Face ID. Troligt är att samma funktion även kommer att fungera på iPhone-modeller uppdaterade till iOS 12.

iOS 12 kommer med största sannolikhet att lanseras under Apples stora utvecklar-konferens WWDC 4-8 juni. De kommande iPhone-modellerna kommer troligtvis att lanseras till hösten, och då är september ett hett tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *