Categories
applenyheter Featured iphone

iPhone XR-uppföljare kan få ny kameradesign

Alla rykten pekar på att Apple kommer att släppa tre nya iPhone-modeller i september i år, efterföljare till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Uppföljarna till XS och XS Max ryktas få en trippelkamera på baksidan som har placerats i en fyrkantig upphöjning tillsammans med LED-blixten. Nya rykten pekar på att uppföljaren till XR kommer att få samma kvadratiska upphöjning för sin nya dubbelkamera. 

iPhone XR-uppföljare får två kameror – i en kvadratisk upphöjning

När iPhone XR lanserades förra året kom den med en billigare LCD-skärm och endast en kamera på baksidan. Enligt nya rykten från pricebaba.com och @Onleaks kommer iPhone XR att få två kameror på baksidan, och dessa kommer att vara placerade i samma upphöjda kvadrat som det spekuleras att XS och XS Max uppföljare kommer att få till sina trippelkameror. 

På de renderade bilderna som pricebaba.com och @Onleaks har tagit fram på den kommande iPhone-modellen är designen snarlik förutom den upphöjda fyrkanten för kamerorna. 

Enhetlig design för alla iPhone 2019-modeller

Ming-Chi Kuo, betrodd Apple-analytiker, har tidigare rapporterat att han tror att XR-uppföljaren kommer att få dubbla kameror, och uppföljarna till XS och XS Max kommer att få trippla. 

Designen med den upphöjda fyrkanten för kamerorna har under de senaste månaderna cirkulerat kring OLED-modellerna, men det här är första gången det rapporteras om att XR-uppföljaren kommer att få samma design. Att Apple vill satsa på ett liknande formspråk för sina tre iPhone-modeller känns mycket troligt. 

iPhone 2019 – bättre kameror och bättre prestanda

Förutom de uppgraderade kamerorna, och den nya designen kring dem, tros Apples kommande iPhone-modeller se en hel del nyheter. 

Även TrueDepth-kameran på framsidan, som möjliggör Face ID, förväntas bli förbättrad. Kuo har i en tidigare rapport skrivit att han tror att TrueDepth-kameran kommer att bli bättre på att känna igen ansikten under sämre ljusförhållanden. Sensorhuset, eller flärpen, där TrueDepth-kameran sitter på telefonens framsida tror Kuo dock kommer att vara oförändrad. Andra rykten har talat om att den kommer att bli något mindre.

De tre modellerna kommer att få Apples nya A13-chipp som medför bättre prestanda och snabbare användning.

iPhone XR var Apples populäraste iPhone 2018

Under förra året gick det många rykten om att iPhone XR kanske inte sålde så bra som Apple hoppats på. Apple går själv inte ut med specifika försäljningssiffror för sina enskilda iPhone-modeller, men enligt data från Consumer Intelligence Research Partners, som MacRumors sammanställt, var faktiskt iPhone XR Apples bäst säljande iPhone under 2018 på hemmaplan i USA. iPhone XR stod själv för 32 procent av iPhone-försäljningen i USA under 2018, vilket kan jämföras med iPhone XS och iPhone XS Max som tillsammans stod för 35 procent. 

Apples nya iPhone-modeller förväntas presenteras under ett event i september, med en försäljningsstart ett par veckor efter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *