Categories
applenyheter Featured iphone

iPhone Xs och iPhone Xs Max

Igår presenterade Apple äntligen sina nya iPhone-modeller. Efterträdarna till populära iPhone X blir iPhone Xs och den större modellen iPhone Xs Max. iPhone Xs-modellerna har samma design som iPhone X med en OLED-skärm som går från kant till kant och en liten svart flärp längst upp där TrueDepth-kameran sitter som sköter Face ID. iPhone Xs har, precis som dess föregångare iPhone X, en skärm på 5,8 tum, och iPhone Xs Max blir Apples största iPhone hittills med en skärm på hela 6,5 tum.

A12 Bionic – snabbaste processorn någonsin

Båda iPhone Xs-modellerna har Apples nya A12 Bionic-processor, som Apple hävdar är den bästa och mest kraftfulla processorn för smartphones på marknaden. Det nya chippet ska vara upp till 15 procent snabbare än A11 Bionic-processorn som sitter i iPhone X, grafiken upp till 50 procent snabbare och strömförbrukningen ska vara upp till 50 procent lägre. Detta ska göra det smidigare och snabbare att spela spel, ta bilder och redigera video på enheten. A12 Bionic har även en uppdaterad Neural Engine. Neural Engine introducerade Apple förra året med A11-chippet och den beräknar maskininlärningsalgoritmer. Förra årets modell hade två kärnor, dagens modell har åtta, vilket gör Face ID i iPhone Xs betydligt snabbare och säkrare.

Skärm – Den största någonsin

iPhone Xs och iPhone Xs Max har båda en Super Retina OLED-skärm som har stöd för Dolby Vision och HDR10, vilket innebär att du kan se videor i 4K på telefonerna. iPhone Xs har en upplösning på 2435×1125 pixlar och iPhone Xs Max 2688×1242 pixlar.

Skärmen på de båda modellerna ska vara den mest slittåliga i en smartphone och ska bland annat inte få rispor lika lätt som tidigare modeller.

iPhone Xs Max har den största skärmen Apple någonsin tillverkat till en iPhone, men själva storleken på telefonen är jämförbar med iPhone 8 Plus. Den stora skillnaden är dock att iPhone Xs Max skärm täcker nästan hela telefonens framsida medan iPhone 8 Plus har Hemknapp och kanter.

Förbättrad kamera

På grund av den nya snabbare processorn så ser kameran i iPhone Xs och Xs Max en rad förbättringar. Porträttläget är förbättrat och man kan ändra skärpedjupet i bilden i efterhand. Efter bilden är tagen får du upp ett reglage där du kan ändra hur suddig bakgrund du vill ha medan bildens huvudobjekt fortsätter att vara i fokus.

Kameran på telefonens baksida har fått en ny sensor som har större och djupare pixlar vilket ger större detaljrikedom och bättre färgåtergivning. Den nya sensorn släpper dessutom in mer ljus vilket gör att bilder tagna i sämre ljus blir skarpare och mindre brusiga.

Vattentålig och dubbla simkort

Båda modellerna ska vara vattentåliga på upp till 2 meter under 30 minuter. Du ska alltså kunna tappa din iPhone Xs i poolen utan att den tar större skada.

Det finns även möjlighet att använda dubbla simkort i båda modellerna.

Boka iPhone Xs och iPhone Xs Max redan imorgon

iPhone Xs och iPhone Xs Max kommer att finnas i färgerna rymdgrå, silver och den nya färgen guld, och med ett lagringsutrymme på 64 GB, 256 BG eller 512 GB. Förhandsbeställningar börjar på fredagen den 14 september och försäljningen fredagen den 21 september. iPhone Xs kommer kosta mellan 12 795 kr och 17 195 kronor, och iPhone Xs Max mellan 13 995 kr och 18 395 kronor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *