Categories
applenyheter iphone

Kan en ny iPhone SE vara på gång?

Med sin 4 tums-skärm, A9-processor, 2 GB RAM och 12 mp-kamera kan den utseendemässigt beskrivas som en iPhone 5s, men med en iPhone 6s innandöme. Det är Apples idag minsta och billigaste iPhone och populär bland många som inte kräver allt för mycket av sin telefon men som ändå vill hålla sig hyfsat uppdaterade och kunna använda mycket av den nya teknik som kommer idag (som Touch ID och Apple Pay). Sen mars 2017 har den kunnat köpas med lagringsutrymme på 32 eller 128 GB för 4 195 respektive 5 295 kronor. Ett överkomligt pris om man jämför med de 11 495 man idag får betala för den minsta versionen av Apples nyaste iPhone-modell iPhone X. Enligt en nyhetssajt i Taiwan, Economic Daily News, ser det ut att vara en uppdatering på gång inom en inte allt för snar framtid för den lilla telefonen.

Det är inte konstigt att nyheterna kommer ifrån just Asien och Taiwan eftersom iPhone SE 2, som den kallas enligt ryktet, sägs tillverkas av fabrikanten Wistron i en fabrik i Bengakuru i Indien. I samma fabrik tillverkas idag delar av den nutida iPhone SE. Tidigare i år har Focus Taiwan, ytterligare en nyhetssajt från Taiwan, även spekulerat kring en uppdaterad version av iPhone SE. Både Economic Daily News och Focus Taiwan påstår att telefonen kommer lanseras under de första månaderna av 2018, det vill säga antagligen från januari till mars. Om man utgår ifrån tidigare släpp av iPhone SE känns mars 2018 som ett högst troligt releasedatum.

Fler nyhetssajter i Asien, som påstår sig ha insyn i tillverkningen av telefonen, har spekulerat kring vad en uppdaterad version av iPhone SE skulle kunna innehålla. Enligt den indiska teknik-nyhetssajten Tekz24 kommer den innehålla en Apple A10-processor, 2 GB RAM, lagringsutrymme på 32 eller 128 GB (alltså ingen skillnad från idag), en 12 mp-kamera och en 5 mp-selfiekamera, och ett något större batteri på 1,700 mAh. Den skulle då innehållsmässigt likna en iPhone 7. Utseendemässigt kom det rykten i augusti i år om att iPhone SE 2 skulle få Ion-X-glass i sin display. Samma källa antydde även att telefonen skulle bli aningen smalare, och då kanske efterlikna designen på iPhone 6, 7 och 8 snarare än iPhone 5s, vilket skulle göra Apples iPhone-kollektion lite mer enhetlig. Hur pålitliga de här siffrorna och ryktena kan vara är omöjligt att säga. Ingen av de här nyhetssajterna har rapporterat om Apple-rykten tidigare, så det är svårt att veta om man ska lita på uppgifterna eller inte, särskilt när det kommer till spekulationerna kring tekniken. Men eftersom det snart är två år sedan iPhone SE lanserades, och den bara har fått uppdaterat lagringsutrymme och en sänkt prislapp sen dess, känns det mer troligt än otroligt att en ny och uppdaterad version är på gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *