Categories
applenyheter

Klockmakare uttalar sig om Apple Watch

Tisdagens presentation av Apple Watch har spridit sig som en löpeld över hela världen. Kritiker har mestadels delat ut positiv respons och klockan verkar ha levt upp till de ställda förväntningarna från omvärlden. Men vi har även fått ta del av ett par frågetecken som Apple inte klargjorde under tisdag kvällens event. Många ställer sig frågan kring vad Apple egentligen kommer att göra av alla hälsouppgifter som klockan registrerar, vissa ställer sig dessutom frågande till klockans batteritid – något som företagets talesperson, Nat Kerris, klargjort. Han sa – Vi förutsätter att folk kommer att ladda den över natten. Därefter tillade han att klockan inte kommer att släppas förrän vid årsskiftet och Apple arbetar hårt för att förbättra batteritiden ytterligare.

Det är inte bara Apple och dess olika talespersoner som uttalat sig kring den innovativa klockan, även Franz Tuerler som är ägare till en lyxklockbutik har sagt att Apple Watch lockar till sig en annan typ av konsumenter – de som värderar teknologi framför prestige och känslomässig tillgivenhet. Även Jean-Marc Jacot, vd på Parmigiani har valt att säga sitt:

”Premiumkonsumenter kommer att köpa Apple Watch, eftersom det är Apple, men de kommer inte sluta köpa klassiska klockor. De kommer att ha båda”.

Med det sagt, de stora lyxklockförsäljarna känner sig inte alltför hotade av Apples konkurrens då de tror att de lockar till sig en annan kundgrupp men de som är försäljare av medeldyra och billigare klockor bör helt klart känna ett visst hot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *