Categories
Featured ipad

Kommande iPad Pro får Face ID – men inget hörlursuttag

Nya iPad Pro-modeller förväntas släppas under året, och enligt rykten från många olika håll kommer iPad Pro-modellerna att få en design som påminner om iPhone X med en skärm som täcker nästan hela framsidan.

iPad Pro får en design som påminner om iPhone X – med TrueDepth-kamera och Face ID

Mac Otakara, som säger sig ha källor inom produktionen, hävdar att Apples kommande Pro-modell på 10,5 tum kommer att bli 247,5 mm lång, 178,7 mm bred och 6 mm tjock, vilket är något smalare och något kortare än dagens modell. iPad Pro-modellen på 12,9 tum kommer att bli 280 mm lång, 215 mm bred och 6,4 mm tjock, vilket även det är något kortare och smalare än dagens modell. Anledningen till att modellerna kommer att få större skärmar men en mindre storlek på själva iPaden är att Apple kommer att göra om designen på iPad Pro helt. Designen kommer att likna den design som idag syns på Apples iPhone X, alltså en större skärm och mindre kanter runt om. Hemknappen kommer även att plockas bort och modellerna kommer att ha TrueDepth-kamera och Face ID.

Hörlursuttaget plockas bort på iPad Pro

Även hörlursuttaget kommer att plockas bort, om vi ska lita på Mac Otakara. Redan när Apple lanserade iPhone 7 för två år sen valde de att plocka bort uttaget till hörlurar på modellen och alla kommande iPhone-modeller. Detta gjordes för att telefonen skulle bli vattentålig och för att det behövdes plats för ett större batteri. De lanserade samtidigt sina trådlösa hörlurar AirPods och hörlurar med sladd som går att koppla in i Lightning-uttaget på telefonen. De skickade även med en adapter som gör det möjligt att koppla in sina vanliga hörlurar i Lightning-uttaget. Denna adapter kommer troligtvis inte att följa med de kommande iPad Pro-modellerna eller de iPhone-modeller som kommer lanseras i höst.

Face ID kommer bara att fungera när iPad är stående

Enligt Mac Otakara kommer även iPads Smart Connector att flyttas från långsidan på iPad till samma kortsida som Lightning-uttaget sitter på. Detta har gjorts för att Face ID än så länge bara fungerar när iPad är stående, i vertikalt läge, och inte om den ligger ner i landskapsläge. Detta betyder att de nya iPad Pro-modellerna kommer att behöva ett nytt Smart Keyboard där iPad dockas vertikalt istället för horisontellt som dagens iPad-modeller. Enligt uppgifter ska Apple ha försökt utveckla så att Face ID fungerar på en liggande iPad, men enligt Mac Otakara har de alltså inte lyckats lösa det än.

Mac Otakara är inte helt tillförlitliga

Mac Otakara är inte helt tillförlitliga när det kommer till Apple-rykten. En del av den information de har delat förr har stämt på pricken, men det finns också tillfällen då informationen de delat inte visat sig stämma. Dessa rykten låter dock högst troliga, och är väldigt specifika, men det är alltid bra att ta den här sortens information med en nypa salt tills något officiellt presenteras.

Ipad Pro och nya iPhone-modeller i september

De kommande iPad Pro-modellerna kommer troligtvis att presenteras i september, så väntan är inte särskilt lång. I september förväntas även Apple lansera sina nya iPhone-modeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *